Kussens

Bij een goede nachtrust hoort een goed kussen om nekklachten te voorkomen. U vindt bij ons vele soorten kussens met verschillende vullingen van zacht tot stevig. Alle kussens kunt u bestellen tegen zeer scherpe prijzen.

Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond

-40%
 29,95
-50%
 34,95
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!

Kussens

Hoofdkussen kopen? Heel belangrijk om lekker weg te dromen, in een bed dat fijn slaapt. Met een goed matras en een fijn dekbed, en met een goed kussen om uw hoofd op te laten rusten. Voor een comfortabele lichaamshouding, waarmee u kunt vertrouwen op de juiste ondersteuning.

Tip: benieuwd hoe u het beste hoofdkussen kiest? Onze slaapspecialisten zetten een aantal handige tips op een rij.

Zoekt u een dikker hoofdkussen of juist een ander type? Met de mogelijkheid om die tot op 60 graden Celsius te wassen of specifiek anti-allergisch. We zetten een aantal mogelijkheden en eigenschappen op een rij, aan de hand waarvan u een goede keuze kunt maken. Om een nieuw hoofdkussen te kopen, dat goed past bij de manier waarop u het liefst slaapt.

Dikte van het hoofdkussen

Een hoofdkussen kopen en benieuwd naar het type dat het best bij u past? We onderscheiden drie soorten slaaptypes:

 • Zijslaper

  Slaapt u veel op uw zij? Of is dat uw favoriete houding om in slaap te vallen? Het is belangrijk om daar rekening mee te houden bij de keuze voor een nieuw hoofdkussen. Zorg ervoor dat dit wat hoger is. Of dat u de mogelijkheid heeft om het in hoogte te verstellen. Zodat de nek- en ruggenwervels in een rechte lijn lopen, door met uw schouder tegen de onderkant van het kussen aan te schuiven als u daar met uw hoofd op gaat liggen.

 • Rugslaper

  Slaapt u vooral op uw rug? Het kussen hoeft dan niet zo hoog te zijn als voor een zijslaper. Zorg er wel voor dat het kussen voldoende stevigheid biedt, om uw hoofd in een iets hogere positie te leggen dan de rest van uw lichaam.

 • Buikslaper

  Slaapt u veel op uw buik? Het is de minst voorkomende (en ergonomisch minst geadviseerde) slaaphouding. Kies een kussen waarin u voldoende weg kunt zakken, om uw hoofd er fijn in te plaatsen. Een te hoog kussen kan leiden tot klachten in uw nek en rug.

Tip: het beste nieuwe kussen kopen? Kies een model dat u in hoogte kunt verstellen. Om het kussen precies zo in te stellen zoals u dat prettig vindt. En daar iedere nacht op een fijne manier op weg te dromen.

Materiaal: dons en veren

Benieuwd naar de ideale vulling van een goed hoofdkussen? De luxe modellen bevatten veerkrachtige holle vezels. Het zijn die vezels die zorgen voor voldoende ondersteuning, terwijl ze op hetzelfde moment heel lekker zacht aanvoelen.

De stof om het kussen heen is idealiter gemaakt van duurzaam katoen. Op die manier sluit dit de rest van het materiaal goed af, terwijl u bovendien kunt rekenen op een uitstekende ademende werking. Dat garandeert een goede regulatie van eventueel vocht, om ook weer op een frisse manier wakker te worden.

Tip: de goede hoofdkussens hebben een ritssluiting. Die maakt het mogelijk om materiaal bij te vullen of juist weg te nemen. Om eenvoudig de hoogte in te stellen, zodat u daar op een fijne manier op kunt slapen. Ook als u na verloop van tijd toch het idee heeft dat u het kussen net iets hoger of lager zou willen hebben.

Voordelen goed hoofdkussen

Benieuwd welke voordelen de juiste materialen en eigenschappen opleveren? We zetten er 3 voor u op een rij:

 • Anti-allergisch
 • Bacterievrij 
 • Vochtregulerend

1. Anti-allergisch

Een goed hoofdkussen is anti-allergisch, dankzij het gebruik van de juiste vezels. Het gaat bijvoorbeeld om microvezels, als beste kunstmatig alternatief voor katoen, dons of veren. Op die manier bevat het kussen zo min mogelijk allergenen en zal het bovendien geen stof aantrekken. Waardoor u heerlijk ontspannen in slaap valt en de volgende ochtend vol nieuwe energie wakker zal worden.

2. Bacterievrij

Zelfs als we het in bed niet te warm hebben zullen we iedere nacht een beetje zweten. Onder andere bij ons hoofd, waar toch al veel bacteriën op zitten. Die komen op het kussen terecht, iets dat zich na verloop van tijd behoorlijk kan ophopen. Een goed kussen blijft bacterievrij, dankzij de natuurlijke werking van de materialen die dat tegen helpt te gaan.

3. Vochtregulerend

Een goed hoofdkussen werkt tenslotte vochtregulerend. Door het vocht af te voeren en er ondertussen voor te zorgen dat u het niet te warm of te koud krijgt. Belangrijk in de zomer en de winter, om altijd een fijne slaapervaring te bieden.

Hoofdkussen kopen

Een nieuw hoofdkussen kopen of daarvoor nog op zoek naar meer informatie? Ontdek het ideale kussen voor de zijslaper en lees bijvoorbeeld meer over een ergonomisch hoofdkussen. En zoekt u specifiek naar een koel hoofdkussen of naar meer voor de buikslaper?

We leggen het u graag uit, net als wanneer u zoekt naar een stevig of juist een zacht hoofdkussen. In de meeste gevallen gewoon bij ons op voorraad, zodat u het kussen na uw bestelling snel in huis heeft om er binnenkort al op weg te dromen.

Vragen over een hoofdkussen of onze andere Droomproducten? Bel ons op telefoonnummer 0345 342 164 of stuur een e-mail naar [email protected]. We horen graag van je.