Kindermatras kopen: 5 eigenschappen om op te letten

kindermatras

Een kindermatras kopen kan een hele uitdaging zijn. Wat moet je kiezen? En waar zou je op moeten letten voor jouw kleine? Een goed matras helpt beter te slapen, zodat je kindje zich gezond kan ontwikkelen. Wij zetten op een rij waar je op wilt letten, om het je een stuk makkelijker te maken. 

5 eigenschappen voor het kindermatras

Benieuwd naar die eigenschappen? Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Vering en stevigheid
  Het matras moet stevig genoeg zijn, vooral bij kinderen. Te hard is niet nodig, maar een te zacht matras zou bijvoorbeeld de ruggenwervel niet genoeg ondersteunen.
  Let op: peutermatrassen bestaan alleen uit hoogwaardig schuim. Een pocketverenmatras zou voor hen nog te stevig zijn. Kinderen kunnen daar wel al op slapen. 
 • Ventilatie
  Het matras voor kinderen moet goed ventileren, omdat zij net als jij kunnen transpireren tijdens de nacht. Voorkom dat de kleine het te warm heeft in bed, dankzij het juiste materiaal. Kies bijvoorbeeld een matras met koudschuim voor kinderen, dat goed zal ventileren. 
 • Ondersteuning van het lichaam
  Het matras moet natuurlijk een goede ondersteuning bieden. Met name de pocketveren matrassen met 7 comfortzones zijn goed geschikt. Je weet dan zeker dat ieder deel van het lichaam de juiste ondersteuning krijgt. 
 • Materiaal
  Je hebt de keuze uit verschillende materialen voor kindermatrassen. Let in ieder geval op de OEK-TEX-100-goedkeuring. Dit betekent dat het matras vrij is van chemische en schadelijke stoffen, zodat je kunt vertrouwen op de hoogste kwaliteit. Met name koudschuim is goed geschikt, bijvoorbeeld in combinatie met pocketveren. 
 • Formaat en matrasdikte
  Ten slotte wil je een kindermatras kopen dat dik genoeg is. Ga uit van minimaal 10 centimeter en kijk bijvoorbeeld naar 18 centimeter voor meer comfort. De bekendste afmetingen zijn matras 70×140 en matras 80×200 centimeter. 

Goed en gezond slapen

Op het juiste kindermatras zullen kinderen goed en gezond slapen. En dat is belangrijk, omdat goede slaap grote invloed heeft op zowel de gezondheid van de hersenen als de groei van het lichaam. Een korte nachtrust zit dat in de weg, dus het bed verdient een investering.

Terwijl kinderen slapen maken ze groeihormoon aan. Het vervangt cellen en herstelt cellen die beschadigd zijn. Een goede slaap met voldoende REM (Rapid Eye Movement) slaap draagt bij aan de belangrijke ontwikkeling van kinderen. Daarom wil je zorgen voor een goed matras, waar we je bij Droommatras graag bij helpen. 

Kindermatras kopen

Wil je een kindermatras kopen? Je hebt de keuze uit een breed assortiment, altijd op basis van goede kwaliteit. We zorgen er bij Droommatras voor dat je zowel voor kinderen, voor peuters als voor jezelf een matras van de beste materialen bestelt.

Dus is jouw kleine toe aan een (nieuw) matras of ben je op zoek naar een groter bed? Wij zorgen ervoor dat je het matras kunt bestellen waarop kinderen heerlijk slapen. 

 

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassendekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

 

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.