1-persoonsdekbed katoen: de tijk of de vulling

1-persoons dekbed in katoen kopen? Een populaire keuze, als je daarmee de tijk bedoelt. Goed geschikt voor een dekbed dat koel blijft in de zomer, en lekker warm is in de winter.

Zoek je een katoenen dekbed? Houd er rekening mee dat die bestaat uit een tijk (de hoes) en de vulling. Er zijn dekbedden met een vulling van katoen, al zijn dons en synthetische materialen daarvoor gebruikelijker.

Katoenen dekbed: tijk of de vulling

Eenpersoonsdekbed in katoen gezocht? Let goed op de materialen voor zowel de tijk als de vulling:

 • Tijk
  De hoes van het dekbed dat je kiest. Vaak gemaakt van katoen, maar ook beschikbaar in bijvoorbeeld synthetische materialen.
 • Vulling
  Dat wat er in de tijk zit, de vulling van het dekbed. Beschikbaar in katoen, net als in dons of synthetische materialen. 

Zoek je een dekbed voor een 1-persoonsbed van katoen? Het is een fijne keuze op warme zomeravonden. Net als voor iedereen die het snel warm heeft. Katoen werkt heel ademend, waardoor je het niet zo snel warm zal hebben.

Warmteklasse van het dekbed

Het 1-persoonsdekbed in katoen is er in verschillende warmteklassen. Let daar goed op, zowel wanneer je kiest voor katoen in de tijk als voor de vulling:

 • Warmteklasse 4
  Geschikt voor de zomer, bijvoorbeeld tijdens de warme nachten waarin je anders snel zou zweten.
 • Warmteklasse 3
  Ideaal in een verwarmde slaapkamer of als je het sneller warm hebt. Goed geschikt voor de meeste seizoenen. 
 • Warmteklasse 2
  Warmer dekbed, dat voor de meeste mensen goed past bij het typische Nederlandse klimaat.
 • Warmteklasse 1
  Extra warm dekbed voor koude slaapkamers en voor iedereen die het snel koud heeft in bed. 

Zeker weten dat je, bijvoorbeeld met het katoenen dekbed voor 1 persoon, heel het jaar comfortabel weg kunt dromen? Gebruik een 4-seizoenendekbed. Vaak als combinatie van klasse 4 (of 3) en 2, die samen gelijkstaan aan klasse 1. Dan heb je altijd een dekbed waar je fijn onder kunt slapen.

1-persoons dekbed van katoen kopen: uitstekende ervaringen

Een 1-persoonsdekbed van katoen kopen? Zowel met de vulling als de tijk hebben onze klanten uitstekende ervaringen. Net als met de rest van onze producten, waar je op een goedkope manier heerlijk onder weg kunt dromen. Iets dat je met de matrassen bovendien zelf kunt ervaren, omdat je er 100 dagen op kunt proefslapen.

Op zoek naar het beste katoenen dekbed of benieuwd naar de andere materialen die er beschikbaar zijn? We adviseren je graag over de mogelijkheden. Ook in combinatie met het matras waar je op slaapt, zodat je een betaalbare en goede keuze maakt.

Vragen over een 1-persoonsdekbed in katoen of onze andere Droomproducten? Bel ons op telefoonnummer 0345 342 164 of stuur een e-mail naar [email protected]. We horen graag van je.