Katoenen dekbed kopen? Een uitstekende en populaire keuze binnen ons assortiment. Om heerlijk onder weg te dromen, dankzij de fijne eigenschappen van dit materiaal. Voor een lekker koel dekbed op warme zomermaanden, dat aan de andere kant heerlijk warm is als de temperatuur in de winter omlaag duikt. Om er heel het jaar door lekker onder te slapen, als goede keuze voor de verschillende seizoenen.

Uiteraard is het dekbed van katoen er als 1-persoonsdekbed, net als in de afmetingen voor een 2-persoonsbed. Om er ook samen heerlijk onder te kunnen slapen, met de fijne eigenschappen van de gebruikte materialen.

Tip: een katoenen dekbed kopen? Let altijd goed op de afmetingen, net als bij de andere materialen. Houd er rekening mee dat het dekbed en de overtrek minimaal 40 tot 60cm breder moeten zijn dan het matras. Op die manier valt het dekbed er links en rechts mooi naast. Om het bed op een luxe manier op te maken en om ’s nachts voldoende vrijheid te ervaren om te bewegen en te draaien. 

Wat is een katoenen dekbed?

Je denkt aan een dekbed van katoen, maar wat is dat eigenlijk? Het is bij een dekbed belangrijk om uit te gaan van zowel de tijk als de vulling:

  • Tijk: percal katoen
    De tijd van het dekbed is de hoes die er omheen zit. Om het materiaal van de vulling, om dat goed bij elkaar te kunnen houden. Een katoenen dekbed heeft bij ons een tijk van percal katoen. Dat garandeert de hoogste kwaliteit, dankzij de unieke en dichte manier van weven. Voor katoen dat heerlijk zacht aanvoelt en tegelijkertijd op een uitstekende wijze ademt.
  • Vulling: bijvoorbeeld microvezel
    Voor de vulling van het dekbed van katoen maken we bijvoorbeeld gebruik van microvezel. Het is een kunstmatig alternatief voor onder andere katoen, net als voor andere natuureigen stoffen. Met een aantal betere eigenschappen, die het materiaal bijvoorbeeld anti-allergisch maken. En die tegelijkertijd de fijne eigenschappen hebben zoals we die kennen van het katoen zelf. 

Een katoenen dekbed bestaat uit de combinatie van de beide materialen. Voor de tijk en voor de vulling, die er samen voor zorgen dat u daar heerlijk ontspannen onder weg kunt dromen. 

Binnen de katoenen dekbedden heeft u bovendien de keuze voor de 4-seizoenendekbedden. Die maken het mogelijk om het dekbed dat u gebruikt af te stemmen op het seizoen. In de winter kunt u de twee dekens met elkaar combineren, voor een extra warm geheel. En begint de temperatuur buiten (en binnen) weer op te lopen? Dan kunt u één van de beiden gebruiken. In de zomermaanden gebruikt u alleen het dunste dekbed van de twee, om daar op een zo koel mogelijke manier onder te slapen. Op die manier bepaalt u zelf hoe warm het dekbed van katoen is, om er heel het jaar door op een prettige wijze onder in slaap te vallen. 

Voordelen van katoen

Benieuwd naar de voordelen van katoen voor uw dekbed? We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

  • Anti-allergisch
  • Vocht- en warmteregulerend
  • Stofvrij dekbed

1. Anti-allergisch

De vulling van microvezel met de tijk van percal katoen maakt het dekbed anti-allergisch. Zonder allergenen en zonder stof aan te trekken, iets dat bij veel andere materialen wel het geval is. Om heerlijk onder weg te dromen, ook als u nu juist merkt dat u veel last heeft van allergieën.

2. Vocht- en warmteregulerend

Het dekbed van katoen zorgt in de wintermaanden voor een heerlijk gevoel van warmte. Andersom heeft dit het vermogen om in de zwoele zomermaanden juist goed te ventileren. Door de warmte af te voeren en er op die manier voor te zorgen dat u niet te veel zal zweten.

3. Stofvrij dekbed

Zowel het katoen als de microvezels zorgen ervoor dat ze geen stof aantrekken. Waardoor dit dekbed een stuk comfortabeler slaapt, bijvoorbeeld als u last heeft van een allergie voor stof. Om lekker onder weg te dromen en om de volgende ochtend weer fris wakker te worden.

Katoenen dekbed kopen

Een katoenen dekbed kopen of benieuwd naar meer informatie over de mogelijkheden? We leggen u bijvoorbeeld graag uit hoe u de beste katoenen dekbedden koopt en wat het inhoudt als u gebruik maakt van percal katoen. Voor een dekbed van hoge kwaliteit, om lekker onder weg te dromen en om de volgende morgen weer fris en vol energie wakker te worden.

Met een 4-seizoenendekbed van katoen of met de biologische varianten die er beschikbaar zijn. Als uitstekende keuze om lekker te slapen, zonder dat u daar bij ons een hoge prijs voor betaalt. In plaats daarvan kunt u rekenen op een goede tijk en een fijne vulling. Samen zorgen ze er op een voordelige manier voor dat u daar heerlijk onder kunt slapen. 

We hebben het katoenen dekbed net als de rest van ons assortiment in de meeste gevallen op voorraad. Dat betekent dat u de producten online kunt bestellen, waarna we er meteen voor u mee aan de slag gaan. Zodat u ze snel op het bed kunt liggen, om het daarmee op te maken. En om onder het katoenen dekbed te kruipen, om zelf te ervaren hoe fijn dat slaapt.  

Vragen over een katoenen dekbed of onze andere Droomproducten? Bel ons op telefoonnummer 0345 342 164 of stuur een e-mail naar [email protected]. We horen graag van je.