Wat zijn de voordelen van het kopen van een splittopper?

Koudschuim splittopper 9 cm

Waneer koop je een splittopper?

Naast de ‘gewone’ veel verkocht toppers, ook wel topdekmatrassen genoemd, worden de splittoppers steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen voor comfort en vinden het heerlijk om goed te kunnen ontspannen in bed. Het bed is allang niet meer om alleen te slapen, maar ook om er een film te kijken, je mobiel of een lekker boek te lezen. Om deze reden wordt er steeds vaker gekozen voor een (elektrische) herstelbare bedbodem, zo kun je lekker zitten of half liggen in bed. Dit is niet de enige reden, want heb je medische klachten, dan kan een verstelbare bedbodem een uitkomst zijn. De benen kunnen omhoog als dit wenselijk is en het bovenlichaam kan net wat meer comfort krijgen als het bed iets omhoog is.

Hoe kun je het beste een splittopper gebruiken?

Een splittopper wordt neergelegd bovenop een matras. Als je een (elektrische) herstelbare bodem hebt, dan heb je altijd twee matrassen en niet een groot matras, want jij wilt misschien rechtop zitten in bed om nog even lekker te lezen, terwijl je partner liever plat ligt om al te gaan slapen. Bij een splittopper is dit mogelijk. Je kunt beiden onafhankelijk kiezen welke stand je wilt in bed. Een splittopper helpt ook om meer comfort te bieden in bed. Je kunt kiezen uit verschillende zacht of hardheden, maar als je bijvoorbeeld kiest voor een wat zachtere bovenkant omdat je eigen matras net wat harder aanvoelt, dan kies je voor een zachtere topper. Je zult zien dat je veel lekkerder zult slapen. Er zijn natuurlijk meerdere keuzes zoals het materiaal. Kijk goed bij wat bij jou past, wat zijn je wensen en wat heeft je lichaam nodig? Heb je het snel koud, wil je zacht liggen en heb jij pijnlijke gewrichten, dan is een Nasa splittopper. ook wel traagschuim splittopper genoemd een hele goede keuze. Heb jij het snel warm en wil je liever een topper dat zacht tot medium aanvoelt en waarin je niet in weg zakt, dan is een koudschuim splittopper een goede keuze. Bij het aanschaffen van een splittopper, maar ook bij een normale topper is het heel belangrijk dat het matras waar het op komt te liggen nog goed is en niet doorzakt. Want zakt het matras, dan zakt de topper mee. De echte steun moet altijd vanuit het matras komen en niet vanuit de topper! Een topper is alleen geschikt voor een extra comfort laag om lekker te kunnen slapen.

Een splittopper, maar ook een normale topper zonder split biedt vele voordelen, want was is nou precies de reden om een splittopper aan te schaffen als je al een goed matras hebt? Wij zetten de voordelen voor je op een rij:

6 voordelen van een splittopper:

  1. Afzonderlijk van elkaar kun je het bed verstellen doordat je een splittopper hebt, je kunt dus beiden zelf de stand van je (elektrische) verstelbare bed kiezen.
  2. Door een splittopper krijg je extra slaapcomfort, door de extra toplaag wordt het bed nog comfortabeler.
  3. De spleet tussen twee matrassen verdwijnt door een splittopper zo heb je geen last meer van de gleuf in het midden.
  4. Een splittopper zorgt er voor dat het matras eronder veel langer mee gaat omdat deze minder snel vies wordt, dit is een voordeel voor de levensduur van je matras.
  5. Het voordeel van een splittopper is dat je het bed makkelijker en regelmatiger kunt verschonen. Een ander laken op je splittopper vervangen gaat snel en eenvoudig.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een topper? Of wil je nog meer informatie over de voordelen? Kijk dan op onze overzichtspagina voor meer informatie.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.