Wat zijn bonellveren? En de verschillen met pocketveren

Matras koudschuim voor zwaardere mensen tot 150 kg Premium HR_2

Wat zijn bonellveren? En wat zijn de verschillen met pocketveren? Zoveel mensen, zoveel voorkeuren. Maar, wat is de beste keuze voor jou en hoe kom je daarachter? We leggen je uit over bonellveren, die ook wel bekend staan als binnenvering.

Tip: bij Droommatras zijn we fan van pocketveren, en we zullen je in dit artikel uitleggen waarom. 

Wat zijn bonellveren?

Bonellveren zijn binnenveren. Ze zitten met de uiteinden aan elkaar verbonden. Het gevolg daarvan is dat alle veren in meer of mindere mate meebewegen zodra er druk op het matras komt te staan.

Dus ga je er aan de ene kant op liggen? Dan zullen zelfs de veren aan de andere kant meebewegen. Het geeft het gevoel van een trampoline, en dat is niet waar de meeste mensen graag aan denken als ze comfortabel willen slapen.

Meer specifiek zit de binnenvering van bonellveren een goede ondersteuning van de rug in de weg. Het is mogelijk om het matras steviger of zachter te kiezen, maar tot een goede ondersteuning leidt het nooit.

Bij Droommatras verkopen we geen matrassen met bonellveren. In plaats daarvan gebruiken we pocketveren. Die veren zitten los van elkaar. Elke veer heeft een eigen verpakking, de pocket. De veren bewegen los van elkaar, om het lichaam op iedere plek de belangrijke ondersteuning te bieden. 

Geen comfortzones zoals bij pocketveren

Een ander belangrijk verschil heeft betrekking op comfortzones. Bonellveren hebben geen comfortzones, omdat alle veren aan elkaar vast zitten. Het matras is op ieder deel even hard (of zacht).

Een matras met pocketveren biedt die mogelijkheid tot comfortzones wel. Bij Droommatras kies je voor een matras met standaard 7 dergelijke zones. Dat betekent dat ieder deel van het matras is afgestemd op het deel van jouw lichaam waarmee je daar meestal op ligt. Je ervaart op strategische plekken meer stevigheid, bijvoorbeeld om je wervelkolom ’s nachts goed recht te houden. 

De voordelen van bonellveren

En biedt een matras met bonellveren dan helemaal geen voordelen? Ook dat is niet helemaal waar. Het matras ventileert bijvoorbeeld goed, waardoor je het ’s nachts niet te warm krijgt. Bovendien is het een relatief goedkoop matras. 

Toch is onderaan de streep een matras met pocketveren vaak een betere keuze. We geven niet voor niets 10 jaar garantie op iedere aankoop. We zijn volledig overtuigd van de goede kwaliteit, dus durven die jou te garanderen. Dat zouden we met een matras met bonellveren helaas niet kunnen doen. 

 

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.