Vijf punten die wijzen op een versleten matras: tijd om te vervangen

versleten matras vervangen

Herken het versleten matras: 5 signalen

Wanneer is jouw matras versleten en is het tijd om dat te vervangen? Het is belangrijk om er regelmatig goed naar te kijken. Een versleten matras leidt tot pijntjes, is niet hygiënisch en zit een goede slaap in de weg.

Wij zetten 5 signalen voor je op een rij waaraan je het versleten matras herkent. Controleer jouw matras regelmatig. Of gebruik de checklist om na te gaan of jij toe bent aan een nieuw matras:

  1. Last van pijntjes
  2. Onrustig slapen
  3. Rillen en zweten
  4. Kuil(en) in het matras
  5. Niet meer zo fris

1. Last van pijntjes

Heb je last van pijntjes, zowel in je slaap als wanneer je wakker wordt of overdag? Het risico is groot dat dit ligt aan je matras. Het biedt niet meer de ondersteuning die je lichaam nodig heeft. En zeker niet voor de verschillende lichaamszones. Je merkt het bijvoorbeeld aan de nek, schouders, rug en de heupen die pijnlijk worden. 

2. Onrustig slapen

Slaap je onrustiger dan je gewend bent, zonder dat daar een duidelijke aanleiding voor is? Als je regelmatig wakker wordt bestaat het risico dat het matras niet meer goed is. Dus slaap je in een hotelbed een stuk beter? Of ben je het wakker worden gewoon niet gewend van jezelf? Dan wordt het misschien tijd om eens naar een nieuw matras te kijken. 

3. Rillen en zweten

Zodra je ’s nachts vaker ligt te rillen van de kou of juist ligt te zweten van de warmte is het matras waarschijnlijk aan vervanging toe. Het matras kan niet goed meer ademen en ventileren, waardoor het te koud (in de winter) of te warm (in de zomer) wordt. Een nieuw matras zal veel beter ademen, dus laat je lekkerder slapen. 

4. Kuil(en) in het matras

Na verloop van tijd ontstaan er kuilen in een versleten matras. Daar doe je weinig tegen, met name na zo’n 8 tot 10 jaar. Je zal merken dat de matrassen minder goed worden, vooral als de kwaliteit aan het begin al tegenviel.

Tip: onze matrassen gaan extra lang mee. Je krijgt standaard 10 jaar garantie, zodat je zeker weet dat je daarmee een goede keuze maakt. 

5. Niet meer zo fris

Ten slotte herken je het versleten matras aan een niet meer zo fris en hygiënisch bed. Je verliest ’s nachts zo’n 60 milliliter aan zweet en ander vocht, per uur! Het matras zal dit over het algemeen goed absorberen. Dat vermogen wordt door de jaren heen wel kleiner. Daarom is het matras uiteindelijk aan vervanging toe. 

Tip: wil je jouw matras hiertegen beschermen? Gebruik een topdekmatras dat je er bovenop kunt leggen. 

Matras vervangen als het versleten is

Wil je jouw matras vervangen als het versleten is, maar weet je niet goed wat je moet kiezen? Stel je vragen aan onze klantenservice. We helpen je graag de juiste keuze te maken. Daarvoor stellen we je een paar vragen, om vast te stellen op welke wijze jij het best zal slapen. 

 

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.