Tijk met bamboe: de goede en gezonde keuze

bamboe tijk matras

Wat is bamboe en hoe wordt dit verwerkt in een tijk van een matras?

De tijk (dit is de hoes om het matras heen) met bamboe wint snel aan populariteit. Het is een duurzame keuze, die bovendien heerlijk comfortabel slaapt. Dus ben je benieuwd hoe dat precies zit? Wij leggen het je uit.

Bamboe is van zichzelf heel duurzaam. De grassoort groeit bijzonder snel, en dat zonder extra water en pesticiden. Alleen zonlicht is voldoende om het in rap tempo te laten groeien. De bamboe moederstam maakt na het kappen weer nieuwe stammen aan. Het bamboe-bos vult zich dus snel weer aan, waardoor er meermaals kan worden geoogst. Het maakt bamboe een duurzame keuze, bijvoorbeeld een matras met bamboe tijk.

Wat maakt bamboe duurzaam?

De snelle groei maakt het in de basis een heel duurzame keuze. Bovendien komen er geen pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen aan te pas. Het materiaal zit van zichzelf vol natuurlijke antibacteriële stoffen.

Voor de productie van de tijk gebruiken we bovendien alleen zijbladeren. De boom zelf kan gewoon verder groeien. Dat gaat heel snel. De boom helpt ondertussen CO2 uit de lucht op te nemen. Bamboe absorbeert 35% meer CO2 dan veel andere bomen, dus het is ook op dat gebied een heel goede keuze. 

Duurzaam én zijdezacht

Een bijkomend voordeel van bamboe is dat het zijdezacht is voor de huid, dus heerlijk slaapt. Dus heb je een gevoelige huid of ben je allergisch voor ander textiel? Bamboe zal waarschijnlijk geen problemen geven.

Bovendien kan een matras met bamboe heel goed vocht opnemen, zelfs beter dan katoen. Het is ondertussen bestand tegen schadelijke UV-straling, waardoor het bed zelfs in de felle zon (door het raam) niet verkleurt. Het zijn allemaal voordelen die de bamboe tijk een heel aantrekkelijke keuze maken.

Tijk met bamboe kopen

Dus wil je op een duurzame manier slapen, op een matras met een bamboe tijk? Je hebt daarvoor bij Droommatras verschillende keuzes. Ontdek de tijk van bamboe om een gel foam matras en om een matras met traagschuim. Kijk ook eens naar kussens en dekbedden met een bamboe, deze voelen heerlijk zacht aan op je huis waardoor jij extra lekker zult slapen.

 

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.