Tijk met bamboe: de goede en gezonde keuze

bamboe tijk matras

De tijk met bamboe wint snel aan populariteit. Het is een duurzame keuze, die bovendien heerlijk comfortabel slaapt. Dus ben je benieuwd hoe dat precies zit? Wij leggen het je uit.

Wat is bamboe?

Bamboe is van zichzelf heel duurzaam. De grassoort groeit bijzonder snel, en dat zonder extra water en pesticiden. Alleen zonlicht is voldoende om het in rap tempo te laten groeien. De bamboe moederstam maakt na het kappen weer nieuwe stammen aan. Het bamboe-bos vult zich dus snel weer aan, waardoor er meermaals kan worden geoogst. Het maakt bamboe een duurzame keuze, bijvoorbeeld voor een tijk om het matras.

Wat maakt bamboe duurzaam?

De snelle groei maakt het in de basis een heel duurzame keuze. Bovendien komen er geen pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen aan te pas. Het materiaal zit van zichzelf vol natuurlijke antibacteriële stoffen.

Voor de productie van de tijk gebruiken we bovendien alleen zijbladeren. De boom zelf kan gewoon verder groeien. Dat gaat heel snel. De boom helpt ondertussen CO2 uit de lucht op te nemen. Bamboe absorbeert 35% meer CO2 dan veel andere bomen, dus het is ook op dat gebied een heel goede keuze. 

Duurzaam én zijdezacht

Een bijkomend voordeel van bamboe is dat het zijdezacht is voor de huid, dus heerlijk slaapt. Dus heb je een gevoelige huid of ben je allergisch voor ander textiel? Bamboe zal waarschijnlijk geen problemen geven.

Bovendien kan bamboe heel goed vocht opnemen, zelfs beter dan katoen. Het is ondertussen bestand tegen schadelijke UV-straling, waardoor het bed zelfs in de felle zon (door het raam) niet verkleurt. Het zijn allemaal voordelen die de bamboe tijk een heel aantrekkelijke keuze maken.

Tijk met bamboe kopen

Dus wil je op een duurzame manier slapen, op een matras met een bamboe tijk? Je hebt daarvoor bij Droommatras verschillende keuzes. Ontdek de tijk van bamboe om een gel foam matras en om een matras met traagschuim.

En heb je nog vragen over de bamboe tijk of wat we nog meer doen om een duurzame keuze te maken? Stel onze klantenservice jouw vragen, dan vertellen we je er graag meer over.  

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.