4 tips voor het kopen van een goed matras als je rugpijn hebt

Last van je rug hebben is vreselijk vervelend omdat je niet meer lekker kunt slapen en steeds vermoeider wakker wordt. Het is een soort vicieuze cirkel waar je in terecht komt, door weinig slaap, raak je oververmoeid en worden de pijnen alleen maar heviger. Natuurlijk kan een matras de rugpijn niet helen of helemaal wegnemen, daar zijn de artsen voor, maar een goed matras kan de rugpijn op zijn minst verzachten waardoor de pijnen dragelijker worden en je weer uitgerust wakker kunt worden in de ochtend.

Het is belangrijk dat het bed nog goed en stevig is zodat wanneer je een matras koopt het op een stabiele ondergrond ligt dat niet doorzakt. Wanneer je een matras aanschaft moet je kiezen voor een matras met veel ondersteuning. Kies daarbij voor een pocketvering matras met zones, deze zorgen voor een natuurlijke kromming van je wervelkolom, daarbij geven de zones een goede ondersteuning aan je rug.

3 tips voor het kiezen van een juiste matras met rugpijn:

  1. Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk comfort je zelf lekker vind en wat bij je persoonlijke voorkeuren past zoals slaap je liever koel of heb je het snel koud in de nacht.
  2. Kies niet voor een te zacht of een te hard matras omdat dit nadelig kan zijn voor je rug. Het beste is een matras tussen medium tot iets stevig, bovenkant medium.
  3. Er zijn verschillende type matrassen zoals koudschuim matrassen, traagschuimmatrassen (ook wel NASA matrassen genoemd), hybride matrassen, binnenvering matrassen en matrassen met comfortschuim. Dit kunnen ook combinaties zijn. Traagschuim voelt wat zachter aan, deze schuim wordt vaak aangeraden aan mensen met pijnlijke gewrichten, dit kan ook weer te zacht zijn, dus kies dan altijd voor een combinatie traagschuim met pocketveringen. Koudschuim voelt aan als medium in de meeste gevallen en geeft ook veel steun, kies daarbij voor extra dikke matrassen zodat je zowel boven als onder extra veel comfort hebt.  https://www.droommatras.nl/product/matras-pocketvering-7-comfort-optimum-70×190/

Wil je een matras of topper kopen? Bij Droommatras heb je de keuze uit een breed assortiment. Dat geldt voor pockets met koudschuim en in combinatie met traagschuim of gel. Ontdek online de matrassen die je kunt bestellen. https://www.droommatras.nl

Tip: Heb je vragen over foam, pocketvering of een andere eigenschap van onze matrassen? Neem dan contact op met onze klantenservice dan vertellen wij je graag meer. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie icoon op de site rechtsonder), per mail [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialist aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kan geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.