Medisch matras: voor wie is dat geschikt?

medisch matras

Denk je aan een medisch matras en ben je benieuwd of dat voor jou geschikt is? De matrassen helpen fysieke klachten te beperken, kunnen die in sommige gevallen voorkomen of zelfs (gedeeltelijk) verhelpen.

Dus word je ’s morgens wakker met pijntjes, zoals in de rug, nek of schouders? Ontdek onze medische matrassen en de mogelijkheid om daar iets aan te doen. 

Checklist voor een medisch matras

Een medisch matras kun je gewoon zelf bestellen, daar heb je geen verwijsbriefje van de huisarts voor nodig. Wel is het verstandig om na te gaan of dit voor jou een goed idee is. Dus denk je aan een medisch matras? We hebben een handige checklist voor je opgesteld om na te gaan of dit voor jou voordelig is:

 • Last van fysieke klachten
  Heb je overdag last van fysieke klachten? Je kunt denken aan klachten in de rug, schouders, nek of heupen. Het is een belangrijke aanwijzing dat een medisch matras jou kan helpen. 
 • Behoefte aan drukverlaging
  Merk je bij het in slaap vallen dat je druk voelt op de belangrijke drukpunten in het lichaam? Als je behoefte hebt aan drukverlaging is een medisch matras misschien een goed idee.
 • Uitgerust en zonder pijntjes wakker worden
  Wil je weer uitgerust wakker worden, zonder vervelende pijntjes? Ook in dat geval is het verstandig om de medische matrassen te bekijken. 

Herken jij je in de bovenstaande punten? Dan is het een goed idee om een medisch matras te overwegen. Dat voorkomt druk op de rug, schouders, nek en heupen. Je hebt er minder last van, zowel tijdens het slapen als bij het opstaan en overdag. 

Eigenschappen van medische matrassen

De medische matrassen bevatten een aantal belangrijke eigenschappen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de 7-zone matrassen voor medisch gebruik:

 • Extra ondersteunende vering op 7 punten
  Onze matrassen met ondersteuning in 7 zones zorgen er voor ieder deel van het lichaam voor dat dit de juiste ondersteuning krijgt. Dat helpt klachten te voorkomen in de nek, schouders, heupen en in de rug.
 • Per stuk verpakte veren
  De veren in het matras zijn per stuk verpakt en raken dus niet met elkaar verstrengeld. Bovendien gaat het kuilvorming tegen. Het medisch matras heeft daardoor een lange levensduur. Je krijgt standaard 10 jaar garantie op al onze (medische) matrassen. 

Koudschuim, traagschuim of gel

Het medische matras is beschikbaar in een combinatie van pocketvering met koudschuim, traagschuim of gel. Koudschuim levert bijvoorbeeld een goede ventilatie en vochtcirculatie op. Dat houdt het matras fris en hygiënisch, ook als je ’s nachts zweet.

Daarnaast kun je kiezen voor traagschuim, dat je misschien kent als memory foam of NASA-schuim. Het is een soepel materiaal dat zich naar jouw lichaam vormt en zo meer ondersteuning en comfort biedt. 

Ten slotte kun je gebruik maken van gel. Het is vernieuwd traagschuim (NASA-schuim). De gel blijft koeler en vormt zich niet naar warmte, zoals dat bij traagschuim standaard wel het geval is. 

Medisch matras kopen

Wil jij een medisch matras kopen? Bestel online het matras dat je zoekt. We bezorgen het matras gratis bij jou aan huis. Vervolgens krijg je 100 dagen slaapgarantie, om zeker te weten dat je een goede keuze maakt.

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.