Matras kopen: 3 dingen waar veel mensen niet aan denken

nieuw matras kopen

Je wilt een nieuw matras kopen: waar begin je? Er valt van alles te kiezen. Het matras vormt de basis voor een goed bed, waarin je iedere nacht een goede nachtrust hebt. Op een goed matras word je ’s morgens weer fris wakker, zodat je klaar bent voor de nieuwe dag.

Hoe maak je een keuze uit de verschillende soorten matrassen en waar moet je allemaal op letten? Wij leggen het je uit, zowel voor een boxspring als voor een bed met een lattenbodem. Wat veel mensen niet weten is dat ook een lattenbodem heel comfortabel kan zijn, al is de opbouw van het bed anders dan bij een boxspring. 

Type matras: bodem, matras en topper

Als je een matras gaat kopen is het belangrijk om de verschillende soorten en types uit elkaar te houden. Dus zoek je een matras in 140×200? Dan heb je alvast drie mogelijkheden:

  • Matrasbodem
  • Matras
  • Topmatras

Het standaardmatras is het matras dat je waarschijnlijk kent. Je legt het matras op bijvoorbeeld een lattenbodem, zodat je daar comfortabel op kunt slapen. Afhankelijk van het type bed dat je kiest en hoe je wilt slapen kun je erboven en eronder ook een matras gebruiken.

De matrasbodem gebruik je in een boxspring. Het is de basis voor het bed, dat de stevigheid en ondersteuning biedt. De bodem is een alternatief voor de latten, die je bijvoorbeeld gebruikt als je niet slaapt op een boxspring.

Andersom kun je op het matras een topper leggen. Die gebruik je om het comfort te verhogen. Het matras zelf zorgt voor de ondersteuning van jouw lichaam, bijvoorbeeld voor de verschillende lichaamszones. Een topper kan wat zachter zijn, voor het typische hotelgevoel bij jou in bed.  

Boxspring matrassen: anders dan een lattenbodem

Boxspring matrassen zitten op een heel andere manier in elkaar dan reguliere matrassen voor bijvoorbeeld een lattenbodem. Het binnenwerk is anders. Het zorgt aan de buitenkant voor een stoere en robuuste uitstraling van het bed. Binnenin biedt het veel stevigheid en ondersteuning.

Tip: gebruik je op een boxspring een topper? Het zorgt voor het mooie hoge bed, dat in de slaapkamer een statige indruk maakt. 

Topmatras op het matras

Bovenop het reguliere matras, zowel bij een lattenbodem als voor een boxspring, kun je een topdekmatras gebruiken. Dit ligt lekker comfortabel, ademt goed en zorgt ervoor dat je heerlijk ontspannen in slaap zal vallen.

Wij adviseren je graag over de toppers op de andere matrassen en hoe je daarmee zorgt voor een hotelzacht bed. Tegelijkertijd biedt het matras eronder de ondersteuning die je nodig hebt, in combinatie met de lattenbodem of de matrasbodem voor een boxspring.

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.