Beter slapen in bed met de airconditioning of ventilator aan?

slapen warm in bed

Hoe kun je het beste slapen als het heel erg warm is?

Een veel gestelde vraag tijdens de warme dagen in de zomermaanden of je lekker kunt slapen op een goed matras in bed terwijl de airconditioning of een ventilator aan staat. Ja, je kunt lekker slapen terwijl je koude luchten voelt want het is niet ongezond. Het is wel belangrijk dat je de ventilator stofvrij maakt en regelmatig goed schoonmaakt en dat je de airco goed in de gaten houdt of de filter nog voldoet. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je vieze luchten inademt en dat is dan weer ongezond voor je gezondheid. Denk aan schimmels, pollen en vieze stof.

Extra tip tijdens het slapen: blaas de airconditioning of de ventilator niet direct op je keel om verkoudheid te voorkomen. Door de wisseling van extreme warmte naar extreme koudheid op je keel, kan het er voor zorgen dat je last krijgt van je keel.

Wat is de beste plek in je slaapkamer om je ventilator neer te zetten?

Het beste is om je raam lekker open te houden in de nacht terwijl je de ventilator aan hebt, zo zorg je voor wat frisse wind. Het beste is om de ventilator naast het voeteneind van je bed neer te zetten zodat de wind niet direct in je gezicht of op je rug blaast want anders heb je kans op stijfheid van de spieren.

Wist je dat een gel topper zorgt dat de nachten extra koel blijven? Gel heeft de eigenschap dat het niet warm wordt en zeer goed ventileert, daardoor blijven de nachten tijdens het slapen in je bed heerlijk koel.

Wil je een matras of topper kopen? Bij Droommatras heb je de keuze uit een breed assortiment. Dat geldt voor pockets met koudschuim en in combinatie met traagschuim of gel. Ontdek online de matrassen die je kunt bestellen

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze

 

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.