Afvallen en slank de zomer in door goed te slapen

afvallen tijden slapen

Afvallen tijdens het slapen? Wij leggen jou uit hoe dit kan?

We gaan richting de zomervakantie en je wil net wat meer kilo’s kwijt, maar hoe kun je dat het beste voor elkaar krijgen? Wat bijdraagt tot extra gewichtsverlies is een goede nachtrust en lekker slapen. Wij leggen je uit hoe dit kan en hebben een aantal redenen op een rijtje gezet voor je:

  1. Koud slapen: Wat helpt bij afvallen is om in de nacht niet te warm te slapen, als het kouder is in de nacht dan moet je lichaam harder werken om het warm te houden en dat draagt bij tot gewichtsverlies.
  2. Actief zijn: Als je zorgt dat je een goede nachtrust hebt gehad, dan zul je uitgerust wakker worden. Doordat je lekker fit bent, ben je in staat te kunnen sporten, een flinke wandeling te kunnen maken of te fietsen, zelfs in huis bezig zijn met opruimen of boodschappen doen helpt om je energieniveau op pijl te houden. Zolang je energieniveau op pijl blijft zul je calorieën verbranden en zul je afvallen.
  3. Hormonen: Een slechte nachtrust zorgt ervoor dat je hormoonhuishouding in de war raakt. Er zijn 2 aspecten die invloed hebben bij een slechte nachtrust, 1. ghreline dat zorgt voor een hongergevoel en 2. leptine, dit zorgt ervoor dat het hongergevoel juist minder wordt. Slecht slapen verstoort dit en zul je meer honger hebben op de dag waardoor de kans groot is dat je meer gaat eten en dus meer aankomt. Goed slapen is daarom erg belangrijk.
  4. Stress: Goed slapen draagt er ook aan bij dat je opgewekter bent gedurende dag. Dit heeft veel invloed op je humeur. Je zult minder stress ervaren als je goed hebt geslapen.

Goed slapen helpt bij afvallen, het is in veel opzichten heel positief als je minimaal 7 tot 8 uur slaapt per nacht. Houdt wel je voeding goed in de gaten, gezond eten, genoeg water drinken en bewegen. Dit alles maakt dat jij gezond, fit en slank de zomer in gaat.

Wil je ook een matras of topper kopen? Bij Droommatras heb je de keuze uit een breed assortiment. Dat geldt voor pockets met koudschuim en in combinatie met traagschuim of gel. Ontdek online de matrassen die je kunt bestellen. https://www.droommatras.nl

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.