Welke maten worden gezien als een eenpersoons matras?

ESLA Vitaal luxe matras

Ben je toe aan een nieuw 1-persoonsmatras? Wij hebben 5 voordelen voor jou op een rij gezet voor als je een 1-persoonsmatras gaat kopen

Ga je een eenpersoons matras aanschaffen? Dan is het goed te weten welke maten tot een eenpersoons matras behoren. De 1-persoonsmatrassen zijn de meest populaire matrassen.

5 voordelen van een eenpersoons matras:

 1. Je kunt eenvoudig van twee 1-persoonsmatrassen een 2-persoonsmatras maken door het als een geheel op te maken.
 2. Je matras is makkelijker te verschonen omdat het smaller is.
 3. Het matras is minder zwaar tijdens het draaien of keren van het matras tijdens het verschonen
 4. Makkelijker te laten luchten door de matrassen even tegen elkaar aan te zetten met de ramen open.
 5. Makkelijk te verplaatsen mocht dit nodig zijn.

De populaire eenpersoons matrassen:

 • 70 x 200 pocketvering in combinatie met koudschuim, gel foam of traagschuim, nasa
 • 70 x 210 lengte maat pocketvering in combinatie met koudschuim, gel foam of traagschuim, nasa
 • 70 x 220 extra lange lengte maat pocketvering in combinatie met koudschuim, gel foam of traagschuim, nasa
 • 80 x 200 pocketvering in combinatie met koudschuim, gel foam of traagschuim, nasa
 • 80  x 210 lengte maat pocketvering in combinatie met koudschuim, gel foam of traagschuim, nasa
 • 80 x 220 extra lange lengte maat pocketvering in combinatie met koudschuim, gel foam of traagschuim, nasa
 • 90 x 200 pocketvering in combinatie met koudschuim, gel foam of traagschuim, nasa
 • 90 x 210 lengte maat pocketvering in combinatie met koudschuim, gel foam of traagschuim, nasa
 • 90 220 extra lange lengte maat pocketvering in combinatie met koudschuim, gel foam of traagschuim, nasa

Meet je matras altijd goed op, wij leggen je uit waarom

Je hebt al jaren het bed waar je op jouw matras slaapt en je weet zeker welke maat je nu hebt, daar ben je vrijwel zeker van. Echter gebeurd het maar al te vaak dat men toch een verkeerde maat matras besteld en dat de maat toch niet blijkt te kloppen. Daarom adviseren wij altijd het oude matras goed op te meten zodat je er zeker van bent dat je het juiste eenpersoons matras gaat bestellen. Een matras is natuurlijk behoorlijk groot en zal moeten worden vervoerd door een grotere transporteur. Zonde als de maat niet blijkt te kloppen en het matras weer opgehaald moet worden bij jouw thuis. 10 cm verschil lijkt zo weinig, maar of je nou een 80 x 200 eenpersoons matras besteld of een 80 x 210 eenpersoonsmatras besteld, dat maakt een groot verschil. Het kan uitsteken als je een boxspring hebt of het matras zou bij een ledikant er niet in passen.

Heb je twee 1-persoonsmatrassen en maak je er een 2-persoonsmatras van, dan is een topper een mooie tip om van de spleet in het midden af te komen

Ga je van twee 1-persoonsmatrassen een 2-persoonsmatras maken, dan kan het zijn dat je last hebt van een spleet in het midden. Dit is eenvoudig op te lossen door de matrassen strak tegen elkaar aan te schuiven en er een goede molton om heen te doen en daarna het laken. Mocht je ondanks dit toch nog last hebben van een spleet, dan kun je kiezen voor een topdekmatras. Een topper zorgt eenvoudig voor dat de spleet verdwijnt in het midden, daarnaast gaan de matrassen langer mee omdat de eerste vochtplekken en vuil worden opgevangen door de topper. Wel zo fijn!

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.