Welk hoofdkussen past het beste bij jou? 4 Tips

beste hoofdkussen, bamboe kussen

Nieuw hoofdkussen kopen? Waar moet je op letten?

Ben je van plan om een nieuw hoofdkussen te kopen, dan kan het soms lastig zijn om een juiste keuze te maken. Het hangt natuurlijk sterk af wat je persoonlijke wensen zijn zoals hou je van zachte of juist stuggere kussen en heb je lichamlijke klachten. Wij hebben 4 tips voor je op een rijtje gezet:

4 tips voor het kopen van een hoofdkussen:

  1. Eigen voorkeur: Het is goed om al te bepalen of je een hard of zacht hoofdkussen prettig vind en hou je van een dik kussen of liever een dun kussen. Let wel op dat je nek altijd een goede ondersteuning krijgt en dat het hele lichaam in een goede slaaphouding ligt.
  2. Soort slaper: Er zijn verschillende soorten slapers zoals zijslapers, rugslapers en buikslapers. Ben je een zijslaper, hou de dan rekening mee dat het kussen hoog genoeg zodat het lichaam nog wel in de juiste slaaphouding blijft liggen. Buikslapers adviseren wij een wat dunnere kussen te nemen omdat het hoofd anders onnatuurlijk hoog komt te liggen wat slecht is voor het ruggenwervel. Een rugslaper kan het beste op een kussen liggen dat niet te hoog en niet te laag is.
  3. Vulling: Er zijn veel soorten vullingen zoals traagschuim, ook wel NASA genoemd, dons/veren en syntetische holle vezels. Dit laatste is het meest verkochte kussen omdat het zacht aanvoelt en op dikte verstelbaar is. Je kunt heel eenvoudig wat holle vezels eruit halen of er weer bij stoppen. Daarnaast is het allergie vrij. Dons/veren voelen iets minder zacht, maar juist iets stugger aan en traagschuim vormt door warmte naar het hoofd. Het neemt de vorm van je hoofd aan in het kussen.
  4. Tijk: De tijk, de hoes zijn in verschillende soorten zoals katoen, dit voelt iets stugger aan en wordt daarom minder vaak als tijk voor een kussen gebruikt. Polyster, dit is lekker zacht, kreukelt niet en is anti-bacterieel of bamboe dit is een heerlijke zachte en natuurlijke stof dat goed ademt en ook anti-bacterieel is.

Wil je een matras of topper kopen? Bij Droommatras heb je de keuze uit een breed assortiment. Dat geldt voor pockets met koudschuim en in combinatie met traagschuim of gel. Ontdek online de matrassen die je kunt bestellen.

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.