Wat zijn de verschillen tussen een koudschuim en traagschuim matras?

Matras traagschuim of koudschuim

Koudschuim matras en traagschuimmatras, wat zijn de verschillen?

Hoe kies je uit een koudschuim of een traagschuim matras? En voor wie zijn de verschillende soorten matrassen geschikt? We adviseren je er graag over.

Of je het best slaapt op een matras met koudschuim of traagschuim hangt af van het type slaper dat je bent. Wij leggen je uit hoe je herkent waarop jij beter zal slapen. In de beide gevallen helpen we je graag het matras te vinden waarop je lekker zal slapen.

5 verschillen tussen koudschuim  matrassen en traagschuim matrassen:

Traagschuim en koudschuim zorgen beiden voor een matras met een schuimvulling. Dat is een hoogwaardige keuze, waarmee jouw lichaam de juiste ondersteuning krijgt. Toch is er sprake van een aantal verschillen:

  • Veerkracht en tegendruk
  • Ventilatie van het matras
  • Koel of warm matras
  • Dikte van het matras
  • Levensduur

1. Veerkracht en tegendruk

Koudschuim is zeer veerkrachtig, zowel bij lage als bij hoge temperaturen. Dus lig je er lekker op te slapen? Het matras zal onder alle omstandigheden een goede tegendruk en steun bieden.

Traagschuim is ook veerkrachtig, maar geeft geen tegendruk. Als het traagschuim warm wordt zal dit zachter worden, waardoor het zich naar jouw lichaam vormt. Het voordeel daarvan is dat je geen last hebt van pijntjes bij de belangrijke drukpunten. 

2. Ventilatie van het matras

Zowel traagschuim als koudschuim hebben een open celstructuur. Dat zorgt ervoor dat ze goed ventileren, waardoor je het er niet snel warm op zal hebben. Koudschuim ventileert nog iets beter dan traagschuim, omdat dit materiaal niet vervormt als het warm wordt door jouw lichaam. De cellen blijven open.

Traagschuim zal meevormen met jouw lichaam. De cellen worden dichter op elkaar gedrukt. In de praktijk zal traagschuim daardoor iets warmer zijn dan koudschuim. 

3. Koel of warm matras

Het koudschuim ventileert iets beter en zal daarom over het algemeen wat koeler aanvoelen. Dat betekent aan de andere kant natuurlijk niet dat je het koud zal hebben als buiten de temperaturen dalen. Of je het warm of koud hebt in bed hangt namelijk af van de doorbloeding door jouw lichaam.

Let op: de tegendruk van een koudschuim matras kan de doorbloeding afremmen. Je krijgt het kouder, maar dat ligt niet aan de eigenschappen van het matras. Het komt door de doorbloeding in jouw lichaam die afneemt.

Een traagschuim matras heeft aan de onderkant een veerkrachtige laag die zorgt voor opwaartse druk en dus steun. Het gaat om pocketveren, latex, polyether of koudschuim. 

4. Dikte van het matras

Koudschuim matrassen kunnen volledig uit koudschuim bestaan. Traagschuim matrassen bevatten altijd meerdere lagen. Het traagschuim matras is daardoor vaak wat dikker. De verschillende materialen spelen hun eigen rol, terwijl koudschuim al die functies combineert.

5. Levensduur

De levensduur van zowel koudschuim als traagschuim is zeer goed. De matrassen gaan makkelijk 10 jaar of langer mee. Het is uiteraard wel belangrijk om voor goede kwaliteit te kiezen, iets waarover we je bij Droommatras graag adviseren. 

Koudschuim of traagschuim matras kopen

Dus wil je een koudschuim of een traagschuim matras kopen? We laten je graag onze beste matrassen zien, waarop je heerlijk zal slapen.  

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.