Wat is het verschil tussen een foam matras en pocketvering matras?

Matras pocketvering 200x220 cm Premium HR feed

Hoe kies en tussen een pocketvering matras en een foam matras?

Hoe kies je tussen een foam matras en een pocketvering matras? Wie online vergelijkt leest over de verschillen én overeenkomsten. Wat is de beste keuze en hoe weet je zeker dat je geen voordelen over het hoofd ziet? Wij zetten de verschillen tussen pocketvering en foam voor je op een rij. En belangrijker nog, we adviseren je de beste keuze in jouw situatie. 

Wat is een foam matras?

Het foam matras kennen we ook wel als een schuimmatras. Het schuim is doorgaans koudschuim of visco. De matrassen bevatten vaak één, twee of drie lagen schuim, soms in verschillende soorten.

Het voordeel van een foam matras is de open celstructuur. Die laat lucht door, om het matras goed te laten ademen. Houd er rekening mee dat latex, koudschuim, traagschuim, visco en bijvoorbeeld gel allemaal hun eigen eigenschappen hebben. 

Tip: denk je aan een foam matras? Dat is een goede keuze als je niet te zwaar bent. Zoek je naar meer ondersteuning? Dan is dit materiaal vaak niet zo goed geschikt. 

Wat is een pocketvering matras?

Het pocketvering matras is een bekende klassieker in de matrassenwereld. Dat neemt niet weg dat de technieken door de tijd heen sterk verbeterd zijn. Bij Droommatras hebben we bijvoorbeeld het 7-zone pocketvering matras, dat jouw lichaam ondersteunt in de verschillende lichaamszones.

Het matras bevat binnenvering in pockets. Iedere veer is apart verpakt. Dat voorkomt dat ze met elkaar verstrengeld raken. Bovendien houdt dat het matras stevig, zonder dat zich een kuil kan vormen.

De ventilatie en temperatuurregeling in een pocketvering matras is goed. Bovendien is het een frisse en hygiënische keuze, die lang meegaat.

Beste keuze: foam én pocketvering

En twijfel je door het verschil tussen foam en pocketvering over het beste matras voor jou? Je kunt de twee gewoon met elkaar combineren. Dat betekent dat je profiteert van de steun en stevigheid van pockets, plus het hoogwaardige schuim voor een comfortabel bed.

Een matras met alleen maar foam zou niet stevig genoeg zijn. Een pocketvering matras kan aan de andere kant niet het comfort bieden dat we kennen van schuim.

Onze 7-zone pocketvering matrassen bij Droommatras bevatten daarom zowel pockets met veren als schuim. We combineren de pocketvering standaard met koudschuim. Daarnaast kunnen we de matrassen voorzien van traagschuim of gel.

Het matras biedt op die manier speciale ondersteuning bij de nek, schouders, rug en heupen. Bovendien is het een fijn ademend matras met een open celstructuur. Dat maakt het bijvoorbeeld in de zomer een fijne keuze, dankzij de goede ventilatie en een matras dat niet te warm wordt.

Foam matras of pocketvering matras kopen

Wil je een foam matras of een pocketvering matras kopen? Bij Droommatras heb je de keuze uit een breed assortiment. Dat geldt voor pockets met koudschuim en in combinatie met traagschuim of gel. Ontdek online de matrassen die je kunt bestellen.

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

 

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.