Wat is de betekenis van REM-slaap en waarom is deze zo belangrijk?

dromen tijden slapen

Wat betekend REM-slaap precies?

REM-slaap is een actieve slaapfase waarbij je de meeste dromen hebt, REM staat voor Rapid Eye Movement. Droom jij ook zo vaak? Soms weet je het nog wel waar de droom over ging, dat kan best leuk zijn. Gemiddeld slapen wij 7 tot 8 uur per nacht en dan lijkt het alsof je de hele nacht hebt liggen dromen. Dit is niet waar, want tijdens het slapen op je heerlijke matras zijn er verschillende fases, zo’n vier tot vijf. Je begint met een lichte slaap, daarna naar een diepe slaap om uiteindelijk in je remslaap te komen. De remslaap heb je meestal tegen de ochtend. In deze fase van je slaap droom je het meeste. Het is een bijzondere fase, waar je niet alleen heerlijk ligt te dromen in je bed, je lichaam lijkt tijdelijk verlamd, je ogen draaien snel en de hersenen zijn erg actief. Iedereen heeft een REM-slaap, zelfs als je denkt dat je niet gedroomd hebt.

Waarom is de REM-slaap zo belangrijk?

Alles fases van het slapen zijn belangrijk. Het grootste deel van de nacht breng je door in lichte slaap. Een groot deel van het slapen bestaat uit de REM slaap, dit is belangrijk voor je hersenontwikkeling en je geheugen. Dit gebeurd er tijdens de REM-slaap:

  • Dromen,
  • Hersenontwikkeling
  • Geheugenconsolidatie
  • emotionele verwerken
  • Voorbereiden op het wakker worden

Wij geven je wat tips voor een goede REM-slaap:

  1. Drink water voor het slapen gaan
  2. Drink geen alcohol net voordat je gaat slapen
  3. Ga op tijd naar bed
  4. Zorg ervoor dat je geen stress hebt of conflicten
  5. Slaap op een goed matras, kussen en dekbed

Zorg voor voldoende ontspanning voor het slapen gaan. Wil je een matras of topper kopen? Bij Droommatras heb je de keuze uit een breed assortiment. Dat geldt voor pockets met koudschuim en in combinatie met traagschuim of gel. Ontdek online de matrassen die je kunt bestellen .

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.