Wanneer is het tijd om je dekbed te vervangen?

nieuw dekbed kopen

Wanneer wordt het tijd om een nieuwe dekbed te kopen?

Je slaapt al jaren onder hetzelfde dekbed en op een dag voelt het niet echt fris meer aan. Kun je het dekbed waar je onder slaapt lekker wassen of is het verstandig een nieuwe te kopen? Wanneer is het tijd om je dekbed te vervangen? Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals; de kwaliteit van het dekbed, het onderhoud en veranderende behoeftes, om het zo op te noemen. Hieronder enkele punten vermeld wanneer het tijd wordt om een nieuw dekbed aan te schaffen.

6 punten waar je op kunt letten als het tijd wordt om een nieuw dekbed aan te schaffen:

  1. Beschadigd: Een dekbed dat niet meer in goede staat is, zal niet meer comfortabel aanvoelen. Als je dekbed beschadigd en/of dunner aanvoelt, is het wellicht tijd om deze te vervangen.
  2. Allergisch en ademhalingsproblemen: Verstoorde nachtrust door je allergieën of ademhalingsproblemen? Zeer vervelend! Dit kan veroorzaakt worden door je dekbed. Kies in dit geval voor een anti-allergie dekbed of speciale dekbedden die hierop gericht zijn.
  3. Veranderde slaapgewoonten: Alles verandert met de tijd, ook je slaapgewoonten. Het kan zijn dat je voorheen genoeg had aan een dun dekbed, maar nu meer warmte wenst. Hierdoor kan je besluiten om te kiezen voor een dikker en zwaarder dekbed.
  4. Langdurig gebruik: Gebruik je al jaren je dekbed en is deze nog een goede staat? Het kan toch slim zijn om deze te wisselen. Na vele jaren gebruik zal de tijk en de vulling slijten, waardoor het dus niet meer het juiste isolatie en comfort zal geven.
  5. Hygiënische redenen: Om langer gebruik te maken van je dekbed is regelmatig schoonmaken van groot belang. Maar naar jaren gebruik zal de veerkracht verminderen en je dekbed zal niet meer schoon en fris aanvoelen. Ook dit kan een reden zijn om je dekbed te veranderen.
  6. Seizoensgebonden: In de winter een zwaarder dekbed en in de zomer een lichter dekbed, zo heeft ieder zijn voorkeuren. Wellicht als het seizoen verandert kun je overwegen om te kijken of het huidige dekbed nog wel voldoet aan je wensen.

Er kunnen dus verschillende redenen zijn wanneer het tijd is om je dekbed te veranderen. Iedere dekbed is anders en heeft een ander levensduur. Afhankelijk van je gewoontes, behoeftes en de staat van je dekbed kan je overwegen om deze te veranderen.

 

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.