Waarom is het goed dat een matras regelmatig gedraaid wordt?

Matras draaien reden

De reden waarom jij je matras regelmatig moet draaien

Afhankelijk wat voor matras jij hebt, is het bij bepaalde matrassen aan te bevelen om het matras minimaal een maal per maand te keren en/of te draaien.

Wat is reden dat het goed voor een matras is om regelmatig te keren en/of te draaien?

Dit heeft alles te maken met het onderhouden van je matras en van de levensduur. Heb je een matras dat aan beiden kanten te beslapen is, dan is het goed voor het matras om deze een maal per maand te keren van de onderkant naar de bovenkant of te draaien van voeten naar het hoofdeinde. Door dit regelmatig doen wordt het gewicht van de slaper over het matras verdeeld wat weer beter is voor de drukverdeling en je voorkomt bepaalde ligplekken en in sommige gevallen kuilen.

Hoe vaak moet je je matras draaien?

Ieder matras is anders en is het sterk afhankelijk van de opbouw van de matras of je het moet keren je of nee? Bij sommige matrassen is juist het advies niet te keren, wij adviseren jou dan ook om dit na te vragen aan degene waar jij je matras hebt gekocht. Stel de bovenkant en de onderkant is van dezelfde schuimsoort gemaakt en dus aan beiden kanten te beslapen, dan is het advies om het matras een maal per maand te keren en/of te draaien.

Moet je een matras met schuim in combinatie met pocketveren ook keren?

Een matras met pocketveren kunnen ook verschillen in de opbouw, dus de kern kan verschillen per matras. Heeft jouw matras onder schuim, in het midden pocketveringen en boven schuim waardoor het aan beiden kanten te beslapen is, dan is het advies ook om deze een maal per maand te draaien en/of te keren. Waarom hoef je sommige matrassen niet te draaien of te keren? Een matras dat aan een kant te beslapen is kan niet gedraaid te worden. De lagen zijn op een andere manier opgebouwd, dus de kern, dat dit niet kan. Merken die dit soort matrassen verkopen zoals Auping matrassen, Esla matrassen  en Emma matrassen hoeven in principe niet gedraaid te worden, maar ondanks dat adviseren wij dit toch een aantal keren per jaar te doen.

Wil je een matras of topper kopen? Bij Droommatras heb je de keuze uit een breed assortiment. Dat geldt voor pockets met koudschuim en in combinatie met traagschuim of gel. Ontdek online de matrassen die je kunt bestellen.

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

 

 

 

 

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.