Traagschuim matras: 3 voordelen om bij weg te dromen

traagschuim matras nasa

Traagschuim werkt drukverlagend en is populair in de gezondheidszorg. Het materiaal wordt veel gebruikt voor matrassen, dus is het ook voor jou een goede keuze? We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij. En spoiler, het is niet alleen een fijn matras als je (lichamelijke) klachten ervaart. 

Voordelen van een traagschuim matras

Een matras met traagschuim biedt een aantal belangrijke voordelen:

  • Vormt naar jouw lichaam
    Het traagschuim vormt zich naar jouw lichaam. Anders dan andere schuimsoorten zal het niet meteen terug veren zodra je de druk eraf haalt. De naam is wat dat betreft niet zomaar gekozen. Tip: leg je hand op het traagschuim, druk de vingers erin en zie zelf dat het even duurt voordat de vorm terugkeert naar de oorspronkelijke staat. 
  • Verdeelt de druk
    Een tweede belangrijk voordeel van traagschuim voor matrassen is dat het de druk optimaal verdeelt. Het materiaal past zich aan jouw lichaam aan, om de druk zo breed mogelijk te verdelen. Dat voorkomt klachten aan de nek, schouders, rug en bijvoorbeeld heupen. Bovendien kan het klachten verminderen, als je daar al last van hebt. 
  • Combinatie met pocketveren
    Traagschuim laat zich ten slotte goed combineren met andere materialen en onderdelen van het matras, zoals pocketveren. Dat betekent dat de afzonderlijke veren voor de juiste ondersteuning kunnen zorgen. Het traagschuim en/of koudschuim is dan de comfortabele laag daar bovenop.  

Ideaal: pocketvering met traagschuim

Bij Droommatras zijn we fan van matrassen met pocketveren. Het zijn veren die los verpakt zitten, in een pocket. Dat maakt een verdeling mogelijk in comfortzones, waarmee ieder deel van het lichaam de juiste ondersteuning krijgt.

In combinatie met traagschuim kies je bovendien voor een heel comfortabel matras dat de druk optimaal verdeelt. De eigenschappen versterken elkaar, zodat je heerlijk op het bed zal slapen. Het zijn voordelen om bij weg te dromen, en om dus iedere nacht van te genieten. 

Slapen op een traagschuim matras: iets voor jou?

Dus ben je benieuwd of een matras met traagschuim voor jou een goede keuze is? Het materiaal heeft een groot aanpassingsvermogen en is daardoor geschikt voor veel verschillende mensen.

Houd er wel rekening mee dat het schuim wat warmer kan worden dan sommige andere materialen. In plaats van traagschuim kun je dan mogelijk beter kiezen voor koudschuim. Dat blijft een stuk koeler, waardoor je het minder snel warm zal hebben in bed.

Maar ervaar je fysieke klachten, bijvoorbeeld in de rug, schouders of nek? Dan is juist traagschuim waarschijnlijk de beste keuze. Niet voor niets maken ziekenhuizen en andere zorginstellingen er graag gebruik van. En wil je dat het liefst zelf ervaren? Dankzij onze 100 dagen proefslapen kun je écht ervaren hoe een matras ligt. Bijvoorbeeld als je kiest voor traagschuim in combinatie met pocketveren. 

 

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.