Studentenmatras: 3 tips om het beste en betaalbare bed te kiezen

Ben je student en staat op punt een matras te kopen? Wij geven je tips!

Waar moet een studentenmatras aan voldoen en hoe zorg je ervoor dat je binnen budget toch lekker kunt slapen? Het is belangrijk om rekening te houden met het juiste materiaal, het type matras en bijvoorbeeld de mogelijkheden om goed op een campus te slapen.

Wij adviseren je graag, ook als je specifiek zoekt naar een betaalbaar matras waarmee de rest van het bed niet te duur wordt. Of als je een goed matras zoekt voor de laagste prijs. Zodat je dit ook voor in een studentenkamer kunt betalen.

Materiaal: pocketvering of koudschuim

Binnen de materialen heb je een paar keuzes, waarbij pocketvering en koudschuim goed geschikt zijn:

 • Pocketvering studentenmatras
  Pocketveren matrassen liggen lekker comfortabel en bieden jouw lichaam de juiste ondersteuning. De matrassen zijn verdeeld in verschillende zones, afgestemd op wat de delen van jouw lichaam nodig hebben. Met name bij de schouders ligt het bijvoorbeeld zachter. Bovendien is de ventilatie in het matras goed, zodat het niet te snel warm wordt.
 • Koudschuim studentenmatras
  Die goede ventilatie ervaar je ook met een koudschuim-matras voor studentenkamers. Het materiaal ventileert extra goed, dankzij de open celstructuur. Bovendien krijg je geen last van kuilen, waardoor het matras een lange levensduur heeft. Het matras gaat makkelijk 10 jaar mee, dus ook nadat je klaar bent met studeren.

Type matras: stevig en bijvoorbeeld anti-allergisch

Het studentenmatras kies je aan de hand van een paar belangrijke eigenschappen:

 • Stevig matras
  Een stevig matras is de beste keuze om rug- en nekproblemen te voorkomen. De rug ligt goed recht, om zonder pijntjes wakker te worden. Bovendien is het een goede keuze voor iedereen die op de buik slaapt.
 • Comfortabele toplaag
  De toplaag van het matras kan juist lekker comfortabel zijn. Dat lukt met een matras in koudschuim, net als met een topper op het bed. Op die manier ervaar je lekker veel comfort, terwijl je de juiste ondersteuning krijgt.
 • Anti-allergisch matras
  Ben je allergisch voor huisstofmijt? Het is belangrijk om daar je matras op af te stemmen. Kies bijvoorbeeld voor een anti-allergiehoes om het matras. Die kun je los kopen. In sommige gevallen hebben de matrassen die hoes al.

Slapen op een campus: matras kopen

En ben je student op de hotelschool of op een andere campus? De kans is groot dat al een bed voor je staat op de kamer waar je gaat slapen. Daar ligt een matras in, maar de kans is klein dat je hier lekker op zal slapen omdat het geen fris idee is dat het matras al beslapen is door een andere student.

Je kunt in ieder geval een topper op het matras leggen, dat is wel zo’n fris idee, als het ondermatras zelf wel voldoende ondersteuning biedt. En is dat ook niet het geval? Dan kun je er beter voor kiezen om ook het matras zelf te vervangen. Zo weet je zeker dat je daarop goed zal slapen, met voldoende ondersteuning én veel comfort.

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.