Pas op! Een nieuwe topper herstelt geen versleten ondermatras

Topdekmatras koudschuim 9 cm dik

Een topper kan niet een versleten matras verhelpen!

Zitten er kuilen in jouw oude matras? En wil je dat oplossen met een nieuwe topper erop? Dat lijkt eventjes te werken, maar is helaas geen oplossing. De topper kan de functie van het onderliggende matras niet overnemen.

Wij leggen je uit waarom een nieuwe topper op een versleten ondermatras niet voldoende is. En hoe je er wel voor zorgt dat je weer goed en comfortabel kunt slapen. Op een nieuwe topper, net als op een matras dat weer lekker slaapt.

Een topper op een slecht matras

Een matras heeft een bepaalde levensduur. Hoe lang dat is hangt af van het type matras en de materiaalsoort. Zelfs het beste matras komt op die manier een keer aan het eind van de levensduur.

Tip: een oud matras herkennen? Let goed op de veerkracht, het comfort en de stevigheid. Bovendien ontstaan er kuilen, op de plekken waar je met het grootste gewicht van je lichaam ligt.

De cellen in het materiaal raken uitgeput, waardoor ze niet meer de ondersteuning bieden die ze normaal gesproken doen. Er ontstaat een permanente kuil, die ten koste gaat van het slaapcomfort en de slaaphouding.

Sommige mensen proberen dat op te lossen met een nieuwe topper. De gedachtegang is logisch, maar het lost het probleem helaas niet op. Sterker nog, de kans is groot dat je het probleem verergert.

Een topper op een matras met een kuil maakt die kuil alleen maar dieper. De topper zorgt voor comfort in het bed, maar kan niet de ondersteuning bieden die je krijgt van een ondermatras. De topper neemt de vorm aan van het matras eronder. Dit biedt dus vooral voordeel op een goed matras eronder.

Wat moet ik met een slecht matras?

Stel, je hebt een slecht matras. En een nieuwe topper kan dat niet oplossen. Hoe ga je daar dan mee om? Het is belangrijk om het matras zelf te vervangen. We kunnen het helaas niet mooier maken dan het is.

Pas als het matras zelf goed is kun je daar comfort aan toevoegen met een fijne topper. Zonder een goede basislaag met een matras heeft het helaas geen zin om te investeren in een nieuw topdekmatras.

Over toppers en matrassen

Bij Droommatras hebben we meer dan 35 jaar ervaring met alle soorten matrassen. Dus denk je aan traagschuim (NASA) of aan koudschuim? We adviseren je graag over koudschuim en de andere materialen die er beschikbaar zijn. En over zowel de matrassen zelf als de juiste toppers daarbij, zodat je hier weer heerlijk op zal slapen.

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.