Koudschuim matras kopen: wat zijn de voor- en nadelen?

Matras pocketvering 80x190 cm Optimum feed

Het koudschuim matras is populair, maar is dat voor jou een goed idee om te kopen? We zetten de voordelen voor je op een rij, met de nadelen daar tegenover. Zo ontdek je dit materiaal, wat het te bieden heeft en waarom het voor jou wel of geen goede keuze is.

Wat is koudschuim?

Ten eerste, wat is koudschuim eigenlijk? Het is schuim van polyurethaan. En de naam komt niet van de lage temperatuur van dat materiaal, maar van Cold Cure Molding. Dit slaat op het productieproces. Het schuim wordt in koude mallen gevormd en geproduceerd. De naam ‘koudschuim’ heeft dus vooral betrekking op het productieproces.

Een betere naam voor koudschuim zou dan ook HR-schuim zijn. Dit staat voor High Resilience schuim. Het dekt de lading eigenlijk beter, omdat dit zich letterlijk laat vertalen als ‘hoge veerkracht’. En dat is precies wat het schuim biedt.

Voordelen van koudschuim

Dit zijn de belangrijkste voordelen van koudschuim voor een matras:

 • Open celstructuur
  Koudschuim heeft een open celstructuur. Dit betekent dat het matras goed ventileert. 
 • Hoog aanpassingsvermogen
  Het materiaal vormt zich naar je lichaam en verdeelt de druk gelijkmatig. Dat betekent dat je spieren zich ontspannen, de bloedcirculatie optimaliseert en je uitstekend slaapt. Bovendien heb je overdag minder last van spierklachten. 
 • Geur- en allergievrij
  Het materiaal is geur- en allergievrij, zodat je daar in ieder geval geen last van hebt. 
 • Lange levensduur
  Het matras gaat makkelijk 10 jaar mee, om je daar geen zorgen over te hoeven maken. 
 • Geen kuilvorming
  Je hebt geen last van kuilvorming, omdat het koudschuim een enorme veerkracht heeft (en houdt). 

Nadelen van koudschuim

Kent koudschuim aan de andere kant ook nadelen? Het materiaal is helaas relatief duur, waardoor dit ook geldt voor de rest van het matras. Hier staat gelukkig tegenover dat het matras minimaal 10 jaar meegaat, omdat dat de garantie is die we er bij Droommatras standaard op geven.

Bovendien kun je daarmee rekenen op een matras dat heerlijk comfortabel is, een lange levensduur heeft en helpt fysieke klachten te verminderen. Ook is het heel hygiënisch, waardoor er anders dan de prijs eigenlijk geen reden is om er niet voor te kiezen.

Koudschuim matras kopen

Dus wil je een koudschuim matras kopen? Het matras is eigenlijk voor iedereen geschikt. Er zijn matrassen met koudschuim die bijvoorbeeld 24 centimeter dik zijn, waardoor je er ook met een gewicht van meer dan 100 kilogram heerlijk op zal slapen.

En heb je het snel koud in bed? Of heb je last van je gewrichten? Ook in die gevallen is het een goed idee om een matras met koudschuim te kopen. Zo weet je zeker dat je heerlijk zal slapen, op een matras dat jaren mee gaat en waar je in de tussentijd geen omkijken naar hebt. 

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.