Toont alle 2 resultaten

-50%
 149,00
-50%
 149,00

Kindermatrassen

Kinderen hebben goede nachtrust nodig om de dag goed door te komen. Een comfortabel matras is essentieel voor hun slaap. Maar hoe kies je de juiste? Droommatras biedt deskundig advies en een breed assortiment om het beste matras voor je kind te vinden.

Beste kindermatras materialen

Kinderen zijn, zeker als ze nog jong zijn, beweeglijk in hun slaap. Een kindermatras moet daarom op alle punten het lichaam voldoende ondersteuning bieden. Het is ook belangrijk dat je kind het niet te warm heeft, of op een te zachte matras ligt. Bij Droommatras heb je diverse kindermatrassen, zoals een pocketveringmatras. Deze veren zijn gelijkmatig over het matras verdeeld, zodat je kind een solide ondersteuning heeft tijdens het slapen. De matras kan goed ademen, waardoor deze matras geschikt is voor kinderen die het snel warm krijgen ’s nachts. Een kindermatras van koudschuim behoort ook tot de mogelijkheden. Dit type matras veert goed mee, maar geeft tegelijk een goede ondersteuning aan het lichaam. Er is geen risico dat er een kuil in het matras komt en dankzij de open structuur kan deze matras ook goed ventileren.

Ideale dikte voor een kindermatras

De dikte van een kindermatras is 20 centimeter. Een matras met deze hoogte voelt comfortabel aan onder het slapen. Het kindermatras is in deze dikte verkrijgbaar voor ieder type kinderbed, zoals een peuterbed of een standaard eenpersoonsbed. Je kunt er vanuit gaan dat de matrassen het gewicht van je kind kunnen dragen, ook tijdens de groei. De kindermatrassen zijn geschikt voor kinderen met een maximum gewicht van 80 kilogram.

Welke maten voor je kindermatras?

Vanaf het moment dat je kind in een echt bed gaat slapen, is het belangrijk dat je een goede kindermatras hebt. Dat geldt voor het ledikant en het peuterbed, maar ook voor het bed waar je tiener in slaapt. Bij Droommatras vind je het beste kindermatras voor eenpersoonsbedden in een passende maat. Dit begint met een kindermatras in maten van 70 centimeter breed en 140 centimeter lang, tot een matras van 90 centimeter breed en 200 centimeter lang. Voor iedere leeftijd is er een kindermatras verkrijgbaar en ook voor ieder model bed. Denk aan een matras voor een hoogslaper van 70 centimeter bij 190 centimeter of een bedbank van 80 centimeter bij 200 centimeter.

Een antiallergisch en afwasbaar kindermatras

Om een goed kindermatras zit een afneembare hoes. Deze hoes, ook wel tijk genoemd, kan in de wasmachine gewassen worden. Behalve dat je op deze manier het bed schoon en fris kunt houden, heeft het tijk nog een paar andere praktische voordelen. Deze tijk is namelijk antiallergisch en is ook geschikt voor kinderen die gevoelig zijn voor huisstofmijt. Je kunt de hoes eenvoudig met de ritssluiting openen en op maximaal 60 graden in de wasmachine wassen. Kijk altijd op de wasvoorschriften wat de beste manier is om het tijk te reinigen. Het is raadzaam om de hoes aan de lucht te drogen. In bepaalde gevallen kan het tijk ook in de droger.

Betaalbare kindermatrassen

Een bed groeit met je kind mee en datzelfde geldt voor het kindermatras. Bij Droommatras vind je een goed kindermatras van hoogwaardige kwaliteit, voor een betaalbare prijs. Zo kun je voordelig een passende kindermatras kopen waar je kind een aantal jaar mee vooruit kan.

Een veilige matras voor je kind

Dat je kind lekker slaapt, is belangrijk voor zijn gezondheid en voor de ontwikkeling. Bij de matrassen die je bij Droommatras koopt, staat het slaapcomfort van je kind centraal. De kindermatrassen zijn niet te zacht, zodat ze een goede ondersteuning bieden voor het kinderlichaam dat nog in de groei is. De veiligheid van de matras speelt eveneens een belangrijke rol bij het uitzoeken van het beste kindermatras. Onze matrassen zijn volgens het Oeko-tex 100-keurmerk gekeurd en bevatten dan ook geen schadelijke, chemische stoffen. Daarnaast ventileren de matrassen goed, ook als je kind het warm heeft tijdens het slapen. Voor het gemak is het tijk dus afneembaar, zodat je dit kunt wassen of eventueel apart kunt luchten.

Het beste kindermatras: 4 handige tips

Wilt u weten hoe u het beste kindermatras? We zetten 4 handige tips voor u op een rij:

- Geen chemische stoffen Al onze matrassen zijn vrij van chemische stoffen. Wel zo prettig en bijzonder goed geschikt voor uw kleine, OEKO-TEX 100 gekeurd.

- Niet te zacht: ondersteuning en veerkracht De goede ondersteuning en belangrijke veerkracht zijn speciaal geschikt om uw kleine goed te laten groeien.

- Ventilatie: voorkom te veel warmte Uitstekende ventilatie van alle matrassen voorkomt te veel warmte, om ieder seizoen heerlijk te kunnen slapen.

- Afneembaar tijk om te wassen De tijk van het kindermatras in 90 x 190 neemt u gewoon af, zodat u die kunt wassen en het bed weer fris kan opmaken.

Een kindermatras kopen bij Droommatras

Kies uit het uitgebreide assortiment van Droommatras, het beste kindermatras dat bij de leeftijd en het bed van je kind past. Twijfel je of je kind comfortabel op het matras van je keuze slaapt? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om het matras 100 dagen uit te proberen. Wil je weten welke matras voor jouw kind het meest geschikt is, neem dan gerust contact met ons op!