Je bed en dus je matras regelmatig verschonen is heel belangrijk, maar hoe vaak?

Bed verschonen

Hoe vaak moet je het matras verschonen?

Wist je dat je tijdens het slapen veel vocht verliest en dode huidcellen? Daarom is het des te belangrijker om regelmatig je bed en dus je matras en/of je topper te verschonen zodat je weer lekker fris je bed in kunt. Maar hoe vaak moet je je bed, je matras en je topper eigenlijk verschonen? Wij als Droommatras weten als geen ander waar op te letten, wij geven je 5 tips.

5 tips hoe je het beste je bed kunt verschonen:

  1. Verschoon elke week je beddengoed zoals je kussensloop,  je laken en je dekbedovertrek. Door het wekelijks te verschonen voorkom je vieze luchtjes, vochtplekken en ben je beter bestand tegen huisstofmijt. Laat daarnaast regelmatig je dekbed en je kussen luchten. Dit kan bijvoorbeeld voor een open raam of je legt ze in het open raamkozijn.
  2. Was je beddengoed op 60 graden, maar als het even kan op 90 graden, zo weet je zeker dat alle bacteriën gedood worden.
  3. Lukt het je niet om elke week je beddengoed te wassen, zorg er dan voor dat je dekbed en je kussen lekker laat luchten. Dit kan door je dekbed dubbel te vouwen naar het voeteneind toe met het raam lekker open in je slaapkamer, maar nog beter is het om je dekbed even in het raamkozijn te leggen zodat het flink kan luchten.
  4. Gebruik onder je laken een molton om het vocht op te vangen dat door je laken heen komt. Zo zorg je er voor dat je matras veel langer mee gaat en dat je matras minder snel vies wordt. Dit geldt trouwens ook voor je kussen, eerst een onder sloop en daarna je kussensloop.
  5. Als je het bed gaat verschonen is het belangrijk zeer regelmatig je matras en je topper te draaien. Een keer per twee weken is prima. Draai het hoofdeind naar het voeteneind of keer het matras of je topper helemaal van de ene naar de andere kant. Dit is niet alleen goed om het  matras te laten luchten, maar ook indien nodig het er lekker onder schoon te stoffen (zuigen), het is ook goed voor het behoud van je matras en topper. Zo voorkom je dat het lichaam alsmaar op dezelfde plek van het matras ligt.

Het kan zijn dat je matras door de jaren heen toch wat vies is geworden doordat er bijvoorbeeld veel vochtplekken op zitten of dat het niet meer lekker ligt door slijtage en  is het aan vervanging toe. Wij kunnen je helpen aan een nieuw matras en geven jou vrijblijvend alle advies dat je nodig hebt.

Extra tip: wist je dat een matras veel langer mee gaat als je er een topper op legt? De topper vangt alle vocht op en vuil, als de topper vies is, kun je deze makkelijk vervangen. Je matras ziet er nog heerlijk fris en schoon uit. Vergeet niet ondanks de topper je matras regelmatig te verschonen.

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.