Is jouw matras aan vervanging toe? 5 tips om weer lekker te slapen

matras vervangen

Ben je toe aan een nieuw matras? Wanneer is jouw matras aan vervanging toe?

Het matras waarop je slaapt lig niet zo lekker meer, je komt slechter in slaap en je staat niet meer goed uitgerust op. Het kan zomaar zijn dat jij toe bent aan een nieuw matras. Maar hoe weet je dit zeker? Daarom hebben wij 5 tips voor jouw op een rijtje gezet:

  1. Slecht slapen, je ziet er steeds meer tegen op om naar bed te gaan omdat het lekker in slaap vallen steeds langer duurt. Als je matras niet genoeg steun biedt dan val je minder makkelijk in slaap met als gevolg dat je niet meer fris op staat in de ochtend.
  2. Lichamelijke klachten, sta je op met pijn in je rug, schouders of met hoofdpijn? Dit kan te maken hebben met je matras. Het is belangrijk dat het er geen kuil in zit, dat je lichaam nog voldoende ondersteuning krijgt en dat het matras comfort geeft.
  3. Geur, merk je dat het matras niet meer fris ruikt? Dan is dit niet een goed teken, je kunt het nog proberen extra te laten luchten bij een open raam. Echter kan het zijn dat de geur niet meer weg gaat door schimmels en bacteriën en wordt het tijd voor een nieuw fris matras.
  4. Vlekken, zie je bij het verschonen van je matras steeds meer vlekken op jouw matras? Dan wordt het tijd om een nieuw matras te kopen. Op een gegeven moment is het matras niet meer fris en is het echt aan vervanging toe. Denk trouwens ook aan huisstofmijt waar je vaak extra last van kunt krijgen op oude matrassen.
  5. 10 tot 12 jaar oud, zolang gaat jouw matras ongeveer mee. Rond deze periode wordt sterk aangeraden om je matras te vervangen. Het wordt dan tijd voor een nieuw matras met fris, comfortabel, stevig schuim met nieuwe pocketveringen. Er zijn vele schuimsoorten zoals traagschuim, ook wel Nasa genoemd, koudschuim en gel. Deze schuimen worden veelal gemaakt in combinatie met pocketveringen.

Advies: Denk ook aan je bedbodem als je matras niet meer lekker ligt. Het kan zijn dat je bedbodem niet meer stevig genoeg is en dat het zelfs doorzakt. Als dit zo is, dan is het advies ook je bedbodem te vervangen want als de bodem zakt dan zakt het matras mee zoals op een boxspring, lattenbodem of een spiraal. Heb je een lattenbodem, zorg er dan voor dat er niet meer dan 3 cm ruimte tussen de latten zit als je jouw matras er bovenop legt.

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.