4-seizoenendekbed wol: heel het jaar heerlijk wegdromen

4-seizoenen dekbed in wol kopen? De ideale keuze om heel het jaar comfortabel weg te dromen. En de volgende dag weer fris op te staan, zodat je klaar bent voor elke nieuwe uitdaging.

Het wollen dekbed is favoriet bij veel van onze klanten. Die bovendien gebruik maken van een dekbed voor de 4 seizoenen. Dankzij de twee dekbedden die ze combineren, met een warmteklasse 4 (of 3) en warmteklasse 2. Samen goed voor warmteklasse 1, om ook op de koudste winterdagen lekker warm onder de wol te kruipen.

Waarop letten? 3 handige tips

Een vier seizoenen dekbed van wol kopen en benieuwd waarop te letten? We zetten 3 belangrijkste tips voor je op een rij:

 • Let op de maat
  Iets dat geldt voor ieder dekbed, en in het bijzonder voor wol. Het is een wat zwaarder materiaal, waardoor een grote deken voor een tweepersoonsbed zwaar kan zijn. Gebruik twee losse dekbedden, die keren makkelijker maken en meer vrijheid bieden terwijl je slaapt.
  Bestel bovendien een dekbed dat 40 tot 60 centimeter breder is dan jouw matras. Om het dekbed links en rechts genoeg over te laten hangen en je vrij te kunnen bewegen. 
 • 4-seizoenen: voor het hele jaar
  Er is een wollen dekbed voor ieder seizoen, net als een 4-seizoenendekbed van wol om heel het jaar gebruik van te maken. Bestaande uit twee delen, die je eenvoudig met elkaar combineert. Voor een zomerdekbed met een voor- en najaarsdekbed. Die samen net zo warm zijn als een winterdekbed. Om altijd te slapen onder een dekbed dat goed past bij het seizoen van dat moment. 
 • Type wol
  Vergelijk tenslotte de verschillende soorten wol. Waarbij De Texelaar geldt als een bekend en populair Nederlands ras, dat inmiddels heel de wereld over is gegaan. Andere kwalitatieve keuzes zijn de wol van het Merino-schaap, kameelhaar en kasjmier. Belangrijk om te weten daarbij is dat kameelhaar niet geschoren wordt, maar dat dit pas wordt gebruikt als het dier z’n vacht verliest. 

H2 4-seizoenen dekbed in wol kopen: uitstekende ervaringen

Een 4-seizoenendekbed in wol kopen? De ideale combinatie voor ieder seizoen, op basis van een comfortabel en hoogwaardig materiaal. Om iedere nacht onder weg te dromen, waarna je de volgende dag weer heerlijk fris wakker zal worden.

Natuurlijk beschikbaar als dekbed in wol voor 1-persoonsbedden, net als om samen onder te slapen. Met een dubbel dekbed of twee enkele, die het makkelijker maken om ze te keren en om je vrij te blijven bewegen.

En benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? We verzamelen ze, zowel voor de dekbedden van wol als de matrassen en onze andere Droomproducten. Waarmee je op die manier zeker weet dat je een goede keuze maakt. En waarover we je natuurlijk adviseren. Bijvoorbeeld als je bij een dekbed van wol voor de vier seizoenen het ideale matras zoekt om goed en comfortabel op te slapen. 

Vragen over een 4-seizoenendekbed in wol of onze andere Droomproducten? Bel ons op telefoonnummer 0345 342 164 of stuur een e-mail naar [email protected]. We horen graag van je.