Goed matras kopen: waar begin je?

Goed matras kopen? We helpen je jouw droommatras te vinden, waarop je heerlijk zal slapen. En, die je de juiste ondersteuning zal bieden. Dankzij de verdeling in de belangrijke lichaamszones, zodat je ’s morgens fris en helemaal uitgerust wakker wordt.

Maar, hoe vind je binnen ons assortiment matrassen de beste keuze? We leggen je uit over het matras en de andere onderdelen van het bed. Net als over de verschillende soorten vullingen en natuurlijk over waarop je moet letten. 

Matras en andere onderdelen van het bed

Het matras is een belangrijk onderdeel van het bed. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met:

 • Het bedframe
  Het frame of ledikant, vaak van hout. Ook bij een boxspring, al is de houten bak meestal bekleed in hetzelfde materiaal als de rest van de combinatie. 
 • De bedbodem
  Het onderdeel waarop het matras ligt. Soms een lattenbodem, of zoals bij een boxspring een omkisting met metalen veren. 
 • Een topmatras
  Optionele dunne matras bovenop het dikkere basismodel. 
 • De tijk
  Omhulsel van het matras. Tip: kies een tijk met een ritssluiting, om die eraf te halen en te kunnen wassen. 
 • De vulling
  Verticaal gestapelde lagen in het matras. 
 • Comfortzones
  Extra ondersteuning voor bijvoorbeeld de schouders, heupen en andere belangrijke lichaamszones. 

3 soorten vullingen van het matras

Hoe doe je de beste koop voor een matras? We helpen je een goed matras te kopen, aan de hand van de 3 soorten vullingen die er beschikbaar zijn:

 • Schuim
  Matrassen met schuim bevatten PU- of polyurethaanschuim. Het gaat om koudschuim (High Resilience, HR) met een hoge dichtheid en betere kwaliteit. De vulling heeft bovendien een hoge veerkracht. Traagschuim (visco-elastisch, memory foam, geheugenschuim) heeft meer tijd nodig om z’n originele vorm terug te krijgen. 
 • Veren
  Metalen veren, op basis van pocket- of binnenvering. Pocketveren zijn metalen springveren, verpakt in een zakje. Ze werken afzonderlijk van elkaar, met over de veren een laagje schuim. Binnenveren (Bonnelvering) zijn onderling verboden metalen veren, en zitten niet in aparte ‘pockets’. 
 • Latex
  Latex(schuim), gemaakt van natuurlijk of synthetisch rubber. Soepel en comfortabel, net als goed geschikt voor een koel matras. Let op: latex matrassen zijn gemiddeld genomen duurder dan de andere vullingen. 

Goed matras kopen: waarop letten?

Een goed matras kopen en benieuwd waarop te letten? We helpen je een goedkoop matras te kopen van uitstekende kwaliteit.

Dat je zelf kunt uitproberen, dankzij 100 dagen proefslapen. Om jouw lichaam de kans te geven zich aan te passen. En zelf te ervaren hoe je wegdroomt op onze matrassen die gelden als beste koop.  

Vragen over een goed matras of onze andere Droomproducten? Bel ons op telefoonnummer 0345 342 164 of stuur een e-mail naar [email protected]. We horen graag van je.