Heb je hooikoorts? 8 tips om lekker te slapen.

hooikoorts slecht slapen

Heb je last van hooikoorts en kun je niet slapen? 8 tips om toch te kunnen slapen

In deze periode van het jaar kun je extra veel last hebben van hooikoorts, heel vervelend als je daardoor niet lekker kunt slapen. Als je ligt heb je vaak extra last van een verstopte neus en moet je vaker niezen of heb je jeukende ogen en zelfs ademhalen kan soms lastig zijn.

Wij hebben 8 tips voor jou op een rij gezet om ondanks deze klachten toch weer lekker te kunnen slapen:

  1. Pollen: Als je gaat slapen is het lekker om met je raam open te slapen, echter raden wij aan om de ramen toch dicht te houden en gebruik te maken van een luchtreiniger met een HEPA-filter om je kamer goed schoon te houden. Let er wel op dat je de filter tijdig vervangt of schoonmaakt.
  2. Fris beddengoed: Zorg ervoor dat je beddengoed dagelijks lekker fris is. Goed opschudden en vaker verschonen dan je normaal gesproken doet. Was je laken, dekbed en kussenhoes op 90 graden zodat het de bacteriën kan doden.
  3. Schone slaapkamer: Het is belangrijk dat de slaapkamer schoon, stofvrij en fris is. Regelmatig stofzuigen, stoffen en dweilen kan al veel schelen voor een beteren slaapomgeving.
  4. Douchen: Voor het slapen gaan is het aan te raden in dit geval om lekker te douchen zodat je huid goed afgespoeld wordt.
  5. Verstopte neus: Er zijn meerdere middeltjes dat werkt, een aanrader is een zoutoplossing. Een beetje lauwwarm water met zout, dit vermengen zodat je de neus goed kunt doorspoelen.
  6. Medicatie: Als de huis, tuin en keuken middeltjes niet helpen, dan kun je op doktersrecept ook medicatie krijgen om het te verhelpen. Raadpleeg je arts en bewaar je medicatie altijd in droge donkere ruimtes.
  7. Matras of topper: Je topper of matras kan inmiddels verouderd zijn en niet anti-allergie bestendig. Bij het kopen van een nieuwe matras of topper is het belangrijk om erop te letten dat deze antiallergisch is.
  8. Kussen: Je hoofd zit vol met irritatie door de pollen waardoor een kussen extra belangrijk is. Is je kussen aan vervanging toe of inmiddels verouderd, dan is een nieuw kussen aan te raden. Kies altijd voor een kussen dat antiallergisch is.

Lijkt het met deze tips niet minder te worden, dan is het raadzaam om je huisarts in te lichten. Zij zullen je verder kunnen helpen om van je pollen allergie af te komen.

Wil je ook een matras of topper kopen? Bij Droommatras heb je de keuze uit een breed assortiment. Dat geldt voor pockets met koudschuim en in combinatie met traagschuim of gel. Ontdek online de matrassen die je kunt bestellen.

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

 

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.