Dons dekbed kopen? Een fijne keuze om heerlijk onder te slapen. Goed van kwaliteit en heel licht van gewicht, waardoor u nauwelijks merkt dat u een dekbed over u heen heeft liggen. Om ontspannen in slaap te vallen en de volgende ochtend steeds weer fris op te staan. Klaar voor de nieuwe dag, na een fijne nacht onder het dekbed van dons.

Uiteraard heeft u de keuze uit verschillende donzen dekbedden. Speciaal geschikt voor de zomer of de winter, of als 4-seizoenendekbed om daar heel het jaar door gebruik van te kunnen maken. En fijn onder te slapen, zowel op de koude wintervachten als op de zwoele zomeravonden waarin u behoefte heeft aan meer ventilatie. 

Wat is een dons dekbed?

Wat is een dons dekbed en wat zijn de materialen die daarin worden gebruikt? Het gaat natuurlijk hoofdzakelijk om dons, het belangrijkste materiaal in deze dekbedden.

We maken voor ons dons dekbed gebruik van 100% micropercale voor de tijk. Het is de katoenen hoes om het dekbed, die het materiaal van de vulling netjes bij elkaar houdt. Micropercale staat voor een hogere kwaliteit van het katoen, dankzij de meer fijne weving daarvan. Dat komt de temperatuur- en vochtregulatie ten goede en voelt bovendien heerlijk zacht aan.

De vulling van het dons dekbed bestaat uit 90% eendendons en 10% eendenveertjes. Het is de ideale samenstelling om te genieten van de voordelen van dons. Met een klein percentage veertjes, om het dekbed wat extra stevigheid te geven. Het is de 90% dons die zorgt voor het zeer lichte gewicht en de fijne manier waarop u daar comfortabel onder kunt slapen.

Tip: uiteraard kunt u het dons dekbed bestellen in de maat die u zoekt. Bestel het dekbed bij voorkeur 40 tot 60cm breder dan uw matras. Op die manier kan het links en rechts voldoende naast het bed hangen, om er ’s nachts vrij onder te kunnen draaien en bewegen. Bovendien zorgt dit voor de luxe uitstraling als u het bed opmaakt. 

Voordelen van dons

Benieuwd naar de voordelen van dons als u zoekt naar een nieuw dekbed? We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

  • Anti-allergisch
  • Stofvrij: comfortabel slapen
  • Temperatuur- en vochtregulerend

1. Anti-allergisch

Een dekbed van dons is anti-allergisch. Het betekent dat u geen last heeft van vervelende allergenen. Stof krijgt hierin zo min mogelijk kans, waardoor u meteen zal merken dat u daaronder op een meer comfortabele manier slaapt. 

Het is een van de voordelen van de samenstelling uit dons en veertjes, die we daarvoor netjes op elkaar afstemmen. Als materialen die de allergenen geen kans geven. Voor een anti-allergisch materiaal, dat we daardoor toch kunnen combineren met het (micropercale) katoen voor de tijk. 

2. Stofvrij: comfortabel slapen

Last van veel stof in de slaapkamer en op zoek naar een oplossing om daar wat aan te doen? Een dons dekbed is dan een uitstekende keuze. Om er fijner onder te slapen, omdat er minder sprake is van stof. Minder dan bij een aantal andere materialen, die de neiging hebben om dit juist aan te trekken.

Tip: het dons zal het stof niet aantrekken. Wel is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen, om dit daadwerkelijk uit de slaapkamer te verwijderen. 

3. Temperatuur- en vochtregulerend

Dons heeft samen met de veren een aantal fijne eigenschappen. Waaronder het vermogen om de temperatuur en het vocht te reguleren. Om het in de winter lekker warm te maken onder de deken. En om er in de zomermaanden juist voor te zorgen dat het dekbed extra koel zal aanvoelen.

De temperatuurregeling door het dons maakt het een fijne keuze voor de verschillende seizoenen. Vooral met een 4-seizoenendekbed van dons. Om in de winter de beide lagen met elkaar te combineren en in de zomermaanden alleen het dunne model te gebruiken. 

Dons dekbed kopen

Een dons dekbed kopen of meer weten over de verschillende soorten die er beschikbaar zijn? Uiteraard kunt u gebruik maken van dik dons en een echt dons dekbed. Met minimaal 90% eendendons, aangevuld met veertjes om voor wat meer stevigheid te kunnen zorgen.

Als 2-persoons dekbed van dons, net als op een eenpersoonsbed waar u daar gebruik van wilt maken. We laten u graag zien wat er beschikbaar is, zodat u daarmee kiest voor de hoogste kwaliteit. Om op een comfortabele en fijne manier onder te slapen, zonder dat het dekbed aan de andere kant veel hoeft te kosten.

We zorgen er met onze lage prijzen voor dat u goed en goedkoop kunt slapen onder een dekbed van dons. Met een tijk van micropercal, dat uitstekend aansluit bij de hoogwaardige materialen van de vulling. Met 90% eendendons en een klein deel veertjes. Voor een licht gewicht en een dekbed dat toch voldoende stevig is. Dat we in de meeste gevallen gewoon op voorraad hebben, zodat u dat online kunt bestellen en er snel onder kunt slapen. En natuurlijk geleverd in een luxe verpakking en met handige drukknoppen, als u kiest voor een 4-seizoenendekbed. Zodat u het dekbed van dons meteen op het bed kunt leggen, om daar binnenkort als een roos onder in slaap te vallen en bij weg te dromen. 

Vragen over een dons dekbed of onze andere Droomproducten? Bel ons op telefoonnummer 0345 342 164 of stuur een e-mail naar [email protected]. We horen graag van je.