Anti-allergisch matras: geen last van huisstofmijt

huisstofmijt allergie en matras

Zoek je een anti-allergisch matras? Het is niet minder dan pure noodzaak als je lekker wilt slapen, zonder last te hebben van huisstofmijt. Dus ben jij allergisch of merk je dat je vaak wakker wordt met een verstopte neus? Of moet je zelfs niezen als je de slaapkamer binnenstapt? Het zijn belangrijke tekenen dat je een ander matras nodig hebt. Vaak ligt het aan de stof dat zich nestelt in de tijk van je matras. Is deze wel allergie vrij?

Tip: wil je lekker slapen op een bed dat anti-allergisch is? Let op het matras (de vulling), de tijk en het dekbed met de dekbedovertrek die je gebruikt. We gaan in dit artikel in op de tijk, dat is de hoes om het matras dat je gebruikt. De tijk is onderdeel van het matras, dus let hier goed op bij de aanschaf.

Tijk van bamboe of polyester

Benieuwd naar materialen die zorgen voor een anti-allergisch matras? Voor de tijk kun je gebruik maken van bamboe of polyester. Bamboe is daarbij de keuze voor een natuurlijk materiaal, van niets minder dan de beste kwaliteit.

En zoek je naar een meer betaalbare oplossing? Met polyester kies je voor vergelijkbare eigenschappen, waardoor huisstofmijt geen kans krijgt. Je houdt het matras veel makkelijker schoon, bijvoorbeeld om stof te voorkomen. Het grote voordeel daarvan is dat je allergische reacties voorkomt, op een matras waarop je lekker kunt slapen. Je zal ’s morgens weer fris ontwaken, zonder dat je last hebt van je neus of andere klachten.

Wasbare tijk: anti-allergisch matras

Heel belangrijk voor een anti-allergisch matras is bovendien een wasbare tijk. Door de tijk in de wasmachine te kunnen wassen zorg je er eenvoudig voor dat je bacteriën en andere schadelijke stoffen weer verwijdert.

Het is op die manier een matras waarop je geen last hebt van huisstofmijt of andere allergische reacties. Probeer de tijk bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd te laten luchten. Wassen kan ook,  dat doe je gewoon in wasmachine, om het bed er daarna weer fris mee op te maken.

Tip: zeker weten dat je altijd in een fris bed stapt? Bestel dan een matras met een anti-allergische tijk met een rits, waarmee je ervoor zorgt dat je de tijk er af kunt halen als je dit nodig vind om lekker te laten luchten en of wassen.

Anti-allergisch matras: in alle maten

Het anti-allergisch matras kun je eenvoudig online bestellen. Kijk goed naar de afmetingen die je nodig hebt, zoals 90×200 of 160×200 centimeter. Het zijn de meest populaire maten voor een eenpersoonsbed of een tweepersoonsbed. Je zorgt daarmee voor een anti-allergisch matras, waarin je door de tijk goed te wassen geen last hebt van huisstofmijt.

 

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassendekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.