6 tips om beter te kunnen slapen door stress

wakker worden

Stress hebben en toch lekker kunnen slapen, wij leggen jou met 6 tips uit hoe?

Heb jij stress en kun je daardoor niet lekker meer slapen? Ondanks dat je veel aan je hoofd hebt kun je toch uitgerust wakker wordt en weer genieten van het naar bed gaan. Volg je deze 6 tips, dan zal dit zeker bijdragen om weer een stuk beter te slapen.

  1. Neem een lekkere douche of ga in bad. Spoel de dag letterlijk van je af en probeer lekker te ontspannen onder de douche of in bad. Neem hier de tijd voor, laat je niet afleiden door andere zaken zoals je telefoon of kinderen die vragen voor je hebben of andere factoren, Sluit je zelf even af voor een lekker me-time. Door de warmte wordt je lekker ontspannen dat zal bijdragen om lekkerder naar bed te gaan. Fris en schoon je bed in gaan is goed om rustig te worden.
  2. Drink niet te veel thee, koffie of alcohol voor het slapen gaan Het is heerlijk om in de avond een lekker wijntje te drinken of een lekkere kop koffie, helaas zijn dit net de drankjes dat het slapen niet bevorderd door de cafeïne.. Het zorgt er voor dat je juist langer wakker ligt en daardoor heb je weer meer kans om te piekeren. Het is beter om deze drankjes niet te nuttigen in de avond.
  3. Leg je laptop, iPad of mobiel tijdig weg. We doen het allemaal wel eens of zelfs heel regelmatig, lekker op je telefoon zitten of op je laptop in de avond en zelfs in bed. Het felle licht dat direct in je ogen schijnt, de vele reclames die voorbij komen, de informatie stroom is zo ontzettend veel, meer dan dat wij bewust zijn. Al die prikkels moeten onze hersenen verwerken en dat is heel veel. Het maakt je onrustig en het draagt niet bij om te ontspannen wat juist zo belangrijk is voor het slapen gaan. Het is verleidelijk, maar probeer eens een goed boek te pakken of een lekker tijdschrift. Zo kun je je gedachten verzetten zonder teveel prikkels te krijgen.
  4. Schrijf je gedachtes van je af. Niets is zo erg niet te kunnen slapen omdat je een to do lijst in je hoofd hebt zitten, dit blijft maar malen. Je hebt het druk, je hoofd loopt over en het lijstje wat te doen voor de volgende dag blijft zicht maar afspelen in je hoofd. Let een pen en papier naast je bed neer en schrijf op wat je nog moet doen. Dit geeft rust zodat je het kunt parkeren in je hoofd. Het is verleidelijk om je telefoon te pakken en om het in je notities te noteren, maar dan is de verleiding weer groot om toch weer langer op je telefoon te zitten dan nodig, daarnaast is het felle licht slecht voor je zo midden in de nacht. Daarom even op de ouderwetse manier met een pen en papier.
  5. Een frisse neus halen door te fietsen of te wandelen. Even de buitenlucht in voor een lekkere wandeling of een lekker fiets ritje. Het hoeft niet lang te zijn, als je er maar even uit bent en wat frisse lucht tot je kunt nemen. Intensief sporten is niet aan te raden voor het slapen gaan, door de adrenaline kom je door zeer actief te sporten lastig in slaap. Een wandeling of even fietsen daarentegen is wel zeer aan te raden.
  6. Zorg voor een goed bed, een matras dat jouw lichaam voldoende steun en rust geeft een goed kussen en een heerlijk dekbed. Maak deze lekker op met frisse lakens en dekbedhoes en zorg voor een fijne sfeer in je slaapkamer. Zorg dat het goed doorlucht, zet van tijd tot tijd je raam open, maak het gezellig en het geeft rust als je slaapkamer lekker opgeruimd is.

Tip: Heb je vragen over matrassen, topdekmatrassen, dekbedden of kussens? Of heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice van Droommatras zodat wij je graag verder kunnen helpen. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken via de whatsapp (zie whatsapp icoon rechtsonder op onze webstie), per mail: [email protected] of op werkdagen tussen 9.00  uur en 17.30 uur op telefoonnummer: 0345-342164 en krijg onze matrassenspecialisten aan de telefoon die jouw vrijblijvend advies kunnen geven voor het maken van de juiste keuze.