5 tips om weer uitgerust wakker te worden en beter te kunnen slapen door stress

wakker worden

Heb jij stress en kun je daardoor niet lekker meer slapen? Ondanks dat je veel aan je hoofd hebt kun je toch uitgerust wakker wordt en weer genieten van het naar bed gaan. Volg je deze 5 tips, dan zal dit zeker bijdragen om weer een stuk beter te slapen.

  1. Neem een lekkere douche of ga in bad. Spoel de dag letterlijk van je af en probeer lekker te ontspannen onder de douche of in bad. Neem hier de tijd voor, laat je niet afleiden door andere zaken zoals je telefoon of kinderen die vragen voor je hebben of andere factoren, Sluit je zelf even af voor een lekker me-time. Door de warmte wordt je lekker ontspannen dat zal bijdragen om lekkerder naar bed (internet link matras) te gaan. Fris en schoon je bed in gaan is goed om rustig te worden.
  2. Drink niet te veel thee, koffie of alcohol voor het slapen gaan Het is heerlijk om in de avond een lekker wijntje te drinken of een lekkere kop koffie, helaas zijn dit net de drankjes dat het slapen niet bevorderd door de cafeïne.. Het zorgt er voor dat je juist langer wakker ligt en daardoor heb je weer meer kans om te piekeren. Het is beter om deze drankjes niet te nuttigen in de avond.
  3. Leg je laptop, iPad of mobiel tijdig weg. We doen het allemaal wel eens of zelfs heel regelmatig, lekker op je telefoon zitten of op je laptop in de avond en zelfs in bed. Het felle licht dat direct in je ogen schijnt, de vele reclames die voorbij komen, de informatie stroom is zo ontzettend veel, meer dan dat wij bewust zijn. Al die prikkels moeten onze hersenen verwerken en dat is heel veel. Het maakt je onrustig en het draagt niet bij om te ontspannen wat juist zo belangrijk is voor het slapen gaan. Het is verleidelijk, maar probeer eens een goed boek te pakken of een lekker tijdschrift. Zo kun je je gedachten verzetten zonder teveel prikkels te krijgen. https://www.droommatras.nl/matrassen/
  4. Schrijf je gedachtes van je af. Niets is zo erg niet te kunnen slapen omdat je een to do lijst in je hoofd hebt zitten, dit blijft maar malen. Je hebt het druk, je hoofd loopt over en het lijstje wat te doen voor de volgende dag blijft zicht maar afspelen in je hoofd. Let een pen en papier naast je bed neer en schrijf op wat je nog moet doen. Dit geeft rust zodat je het kunt parkeren in je hoofd. Het is verleidelijk om je telefoon te pakken en om het in je notities te noteren, maar dan is de verleiding weer groot om toch weer langer op je telefoon te zitten dan nodig, daarnaast is het felle licht slecht voor je zo midden in de nacht. Daarom even op de ouderwetse manier met een pen en papier.
  5. Een frisse neus halen door te fietsen of te wandelen. Even de buitenlucht in voor een lekkere wandeling of een lekker fiets ritje. Het hoeft niet lang te zijn, als je er maar even uit bent en wat frisse lucht tot je kunt nemen. Intensief sporten is niet aan te raden voor het slapen gaan, door de adrenaline kom je door zeer actief te sporten lastig in slaap. Een wandeling of even fietsen daarentegen is wel zeer aan te raden.

 

Tip: en heb je vragen over matrassen of topdekmatrassen of een andere eigenschap vraag over jouw wensen? Neem contact op met onze klantenservice, dan vertellen we je graag meer. https://www.droommatras.nl/